TEŠKE REČI MILORADA KOSANOVIĆA NAKON DERBIJA! Srpski fudbal neće ozdraviti na Pićiniju, Falku, Nathu...
Milorad Kosanović, Foto: Starsport©

REKAO SVOJE MIŠLJENJE!

TEŠKE REČI MILORADA KOSANOVIĆA NAKON DERBIJA! Srpski fudbal neće ozdraviti na Pićiniju, Falku, Nathu...

Nekadašnji trener brojnih srpskih klubova ističe da nije zadovoljan načinom na koji funkcionišu Crvena zvezda i Partizan

Objavljeno: 12:43h

Nekadašnji trener Vojvodine i Crvene zvezde Milorad Kosanović, komentarisao je 167. večiti derbi koji je razočarao navijače dva najveća srpska kluba, ali i neutralne ljubitelje fudbala u Srbiji.

Crveno i crno-beli su u subotu odigrali utakmicu bez golova, šansi i, gotovo bez pravog udarca prema golu rivala, a popularni Kosan smatra da je najvećoj utakmici srpskog fudbala posvećeno previše pažnje.

- Zašto bismo davali značaj utakmici između Zvezde i Partizana? Samo se o njima piše, kao da čine nešto kapitalno za srpski fudbal, a reprezentativca nemaju. Nijednog. Mene interesuju naši i zašto ih nema. Prodaju ih u 19, neretko i godinu ranije. Fudbalski neodgojene, nezavršene - rekao je Kosanović za "Sportski žurnal" i dodao:

Milorad Kosanović
foto: Starsport©

- I kad stopirani u razvoju odu u inostranstvo niko o njima ne vodi računa. Tamo kupuju sve živo, kao ovde Zvezda, pa ko prođe. Ubrzo se vraćaju u našu ligu, igraju kako igraju. Bolje ne mogu, ha-ha... Identično i stranci. Otud u meni nema optimizma. Srpski fudbal neće ozdraviti na Pićiniju, Falku, Nathu... Zato i ne vredi komentarisati derbi s tri udarca ka golu. S obe strane, od dva najbolja kluba u zemlji!? A hoće da igraju Ligu šampiona.

Nekadašnji trener brojnih srpskih klubova ističe da nije zadovoljan načinom na koji funkcionišu Crvena zvezda i Partizan.

- Služe samo za prodaju igrača. I pored toga, oba kluba su u finansijskoj krizi. Zato bi trebalo da se priča i piše o stvaranju novih vrednosti, podizanju na viši nivo. A ne bavljenju samih sobom i pretvaranju u vlasništvo čelnih ljudi. Da su titulari kao u Čukaričkom, razumeo bih i znali bismo ko je kriv kad nije dobro. Ovako ne znamo ništa, samo pričamo u prazno. Da bude groteksno, još od letos se bavimo pitanjem ko će da bude prvi. Mnogo je, kao, važno.

Milorad Kosanović
foto: Starsport©

Kosanović je pričao i o dvojici mladih igrača, Strahinji Erakoviću i Nikoli Terziću koji je u prvom poluvremenu imao dobru situaciju u kaznenom prostoru protivnika.

- Momka već smeštaju u izlog prodaje radi, umesto da edukuju. Pohvale zaslužuje, ali daleko je od reprezentativnog igrača. Prisetimo se Brage, Rendžersa... Polako, vremena ima za trgovinu", kaže Kosanović o Erakoviću, a potom dodaje i o Terziću, "Dečku je lopta odskočila visoko, da je valjano obučen: stegao bi je prema dole i pogodio okvir gola. Mada, drvlje i kamenje nije zaslužio. Ponajmanje pogrdan epitet tragičara derbija. Talentovan je, naigraće se vrhunskog fudbala - zaključio je Milorad Kosanović.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.