ZNAMO GA PO OŽILJKU NA LICU! Pričao o mukama kroz koje je prošao! RODITELJIMA KOJI SU GA NAPUSTILI! Izvukao najviše
Frank Riberi, Foto: EPA/Friedmann Vogel

životna priča

ZNAMO GA PO OŽILJKU NA LICU! Pričao o mukama kroz koje je prošao! RODITELJIMA KOJI SU GA NAPUSTILI! Izvukao najviše

Ima fudbalera koji su od malih nogu imali sve što su hteli, a ima i onih koji nisu imali ništa, a bili su primorani da se bore sa mnogim preprekama da dođu do vrha. Takva priča je i Francuza Franka Riberija.

Objavljeno:

- Roditelji su me ostavili u sirotištu kada sam još bila beba. Srećom, nakon kratkog vremena našao sam porodicu koja je od samog početka prenosila ljubav i naklonost koju je neko drugi odlučio da mi uskrati - samo je jedna od bolnih rečenica koje opisuje život Franka Riberija.

Riberi je fudbaler sa sigurno jednom od najtužnijih sudbina na svetu jer je kao dečak prošao kroz mnoge stvari koje su ga učinile neuništivim.

1 / 11 Foto: EPA/Massimo Pica

- Sudbina mi je pripremila još gore stvari - nastavio je Riberi.

- Imao sam nešto više od dve godine, nakon saobraćajne nesreće kada mi je staklo automobila napravilo veliku ranu na licu. Od tada me niko nije gledao niti sudio na osnovu mojih kvaliteta ili zato što sam dobra osoba.

BACILI STE ME KAO POSLEDNJE SMEĆE - Staratelji ga se odrekli! Roditelji previše SIROMAŠNI! Ožiljci za ceo život!

Zbog ožiljka iz detinjstva, neki su zvali Riberija Frankenštajnom, pa je polazak u školu za njega bio pakao, a spas je našao u fudbalu.

- Svi osim mojih roditelja su komentarisali moj fizički izgled i odozgo sudili o ružnoći mog lica zbog ožiljka. Osećao sam se kao da sam osuđen na propast i potlačen. Iako sam bio jako mlad i sve me je jako mučilo, nikada nisam pustio suzu, iako sam ludo patio.

Frank Riberi
Frank Riberifoto: EPA/Lukas Barthtuttas

- Morate biti veoma razumni da se oduprete preziru druge dece, ali još gori su bili odrasli. Gledali bi me dugo dok ih roditelji ne pitaju 'Ima li problema? - onda bi se posramili.

- Bez fudbala bih se teško izvukao iz svega. Ali sada sam ponosan na ožiljak. Bez njega bih bio normalan, ne bih imao karakter kakav imam.To me je naučilo da reagujem i da se suočim sa najtežim situacijama u životu i na to sam veoma ponosan. Nikada se neću podvrgnuti estetskoj operaciji jer je ovaj ožiljak deo mene. On me je iskovao i učinio boljim čovekom.

Veći deo karijere proveo je u Bajernu sa kojim je osvojio 26 trofeja uključujući i Ligu šampiona. Poznat po svojim driblingima i prodorima po levoj strani, Francuz je sigurno jedno od najboljih krila 21. veka.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.