SITI PREŽIVEO SVE NAPADE ATLETIKA: Liverpul u festivalu golova na Enfildu zakazao duel sa Viljarealom!
Fudbaleri Liveprula i Benfike, Foto: EPA/Juanjo Martin

liga šampiona četvrtfinale revanš mečevi

SITI PREŽIVEO SVE NAPADE ATLETIKA: Liverpul u festivalu golova na Enfildu zakazao duel sa Viljarealom!

Sva dešavanja sa obe utakmice možete pratiti na Espreso lajv blogu

Objavljeno: 23:28h

Dobili smo sve učesnike polufinala Lige šampiona za ovu sezonu.

Liverpul je u reviji golova odigrao nerešeno sa Benfikom, bilo je 3:3.

U duelu između Atletika i Mančester sitija, nije bilo golova. Iako moramo pohvaliti domaće igrače koji su odigrali mnogo bolje nego u Engleskoj. Međutim to im nije bilo dovoljno da prođu u polufinale. Gvardiola i njegovi igrači su preživeli Madrid i odlaze u novo polufinale. Podsetimo da je Siti prošle sezone bio finalista, imaju šanse da to ponove i ove sezone, a videćemo hoće li otići i korak dalje.

Parovi polufinala su sledeći: Liverpul - Viljareal i Mančester siti - Real Madrid.

Termini polufinala su 26 i 27 april, a revanš utakmice su 3 i 4 maja.

II POLUVREME

101. minut - Kakvu priliku je propustio Korea. Nastala je gužva u šesnaestercu Sitija posle ubačene lopte Reinilda, našao se Korea sam ispred Edersona, ali nije najpreciznije šutirao, pa je brazilski golman odbranio. Siti ide dalje!

1 / 3 Foto: EPA/Juanjo Martin

87. minut - Brazilski štoper je dobio drugi žuti karton zbog bespotrebnog starta bez lopte nad Fodenom. Nastalo je nakon toga koškanje u kojem je deblji kraj izvukao Stefan Savić koji je "požuteo".

Izjednačenje na Enfildu! Nunjezu ovaj gol neće biti poništen, iako je još jednom koketirao sa ofsajdom. Neverovatna završnica mladog Urugvajca. Ovim golom postao je najbolji strelac Benfike u jednoj sezoni Lige šampiona.

80. minut - Sve više pritiska Atletiko. Opet je šutirao De Paul sa distance, još jednom je bio neprecizan.

Benfika smanjuje rezultat preko rezerviste Romana Jaremčuka. Džo Gomez nije stigao da napravi ofsajd zamku, Ukrajinac je izašao ispred Alisona, lako ga zaobišao i pogodio nebranjenu mrežu.

FK Benfika
foto: EPA/Peter Powell

70. minut - Tek što je ušao u igru, pripretio je Rodrigo de Paul. Ipak, njegov šut sa ivice šesnaesterca završio je pored gola.

65. minut - Neočekivana izmena u redovima Mančester Sitija. Kevin de Brujne je ustupio mesto Rahimu Sterlingu. Videćemo da li se radi o povredi ili taktičkoj promeni Pepa Gvardiole.

Ako je postojala sumnja, više je nema. Liverpul trećim golom definitivno overava plasman u polufinale. Po drugi put na meču strelac je Roberto Firmino, sada posle centaršuta Cimikasa iz slobodnog udarca. Ostao je sam ispred Vlahodimosa, te nije imao problema da ga savlada.

FK Liverpul
foto: EPA/Peter Powell

57. minut - Nijednom u dosadašnjem toku dvomeča Atletiko nije bio bliži golu nego u 56. minutu. Kratko su kombinovali Ljorente i Feliks, Portugalac ostavio za Grizmana, a ovaj sa dvadesetak metara iz voleja poslao loptu za malo pored leve stative.

Čini se da je gotovo na Enfildu. Liverpul ponovo vodi. Učinilo se da se Benfika izvukla pošto je Dijaz loše primio loptu, ali je Vertongen katastrofalno reagovao. Ispucao je loptu pravo na nogu Diogu Žoti, a ovaj u pokušaju da što pre uputi udarac, šutirao traljavo i pronašao Firmina na drugoj stativi kojem je ostalo samo da loptu ubaci u praznu mrežu.

I POLUVREME

Benfika vraća stvari na početak. Ramos je pogodio za izjednačenje u 32. minutu! Učinilo se isprva da će pogodak biti poništen zbog ofsajda, ali je Cimikas zaspao, što je Portugalac umeo da kazni.

FK Benfika
foto: EPA/Peter Powell

30. minut - Umalo da Siti povede. Nastala je pometnja u odbrani Atletika posle centaršuta Mareza sa desnog boka, sa druge stative je Foden loptu vratio na peterac odakle je iz prve šutirao Gundogan. Ipak, samo stativa. Probao je Nemac iz odbitka, potom i De Brujne, ali se Atletiko odbranio.

FK Mančester siti
foto: EPA/Sergio Perez

24. minut - Drugi oštar start Felipea na meču, ali mu Danijel Sibert ovaj nije oprostio. Brazilac će do kraja meča morati da igra opreznije pošto je zaradio žuti karton.

Liverpul iz prve prave prilike načinje Benfiku. Baš kao i u Lisabonu, prvi gol za Redse postigao je Konate, na identičan način kao i pre osam dana, posle kornera.

FK Liverpul
foto: EPA/Peter Powell

10. minut - Prvi preti Mančester Siti. Džon Stouns je šutirao glavom sa peterca posle centaršuta Kevina de Brujnea iz kornera, ali je lopta završila preko gola.

Večeras se igraju preostale dve utakmice četvrtfinala Lige šampiona, i to znači da ćemo saznati sve učesnike polufinala ovog takmičenja.

Na stadionu Vanda Metrolitano se sastaju Atletiko i Mančester siti. Prva utakmica ova dva rivala je završena sa 1:0 u koristi ekipe Pepa Gvardiole, koja je za vikend imala derbi protiv Liverpula. Interesantna stvar je da se i u subotu ponovo sastaju protiv istog rivala, samo u polufinalu Liga Kupa.

Enfild roud če biti domaćin duela Liverpula i Benfike. Ovaj dvomeč je verovatno rešen, mada nikad ne treba otpisivati ekipu iz Lisabona, jer u fudbalu svašta može da se desi. Ali deluje da su Redsi ogromni favoriti u ovom meču i da su veoma blizu plasmana u polufinale.

Da podsetimo da su sinoć u četiri najbolja tima se plasirali Real Madrid koji čeka Siti ili Atletiko i Viljareal koji čeka najverovatnije Liverpul.

Večeras dobijamo još dva, samo da vidimo ko će to biti!?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.