SAVO OTVORIO DUŠU: Rekao šta je hteo da primeni u Partizanu, kao i kog trenera izuzetno poštuje i ceni!
Savo Milošević, Foto: EPA/Peter Powell

nije ništa prećutao

SAVO OTVORIO DUŠU: Rekao šta je hteo da primeni u Partizanu, kao i kog trenera izuzetno poštuje i ceni!

Srpski stručnjak je istakao da ima nekoliko ponuda, među kojima su one koje bi ga vratile u Srbiju

Objavljeno:

Nekadašnji trener Partizana Savo Milošević objasnio je u intervjuu za rusku "Gazetu" koju fudbalsku filozofiju je pokušao da implementira u tom klubu.

Kako sa timom iz Humske, tako je i sa ljubljanskom Olimpijom koju je kasnije trenirao pokušao da igra fudbal na način na koji to rade ekipe aktuelnog trenera Liverpula Jirgena Klopa.

- U Partizanu i Olimpiji nisam imao dovoljno vremena da primenim svoju filozofiju za koju bih rekao da je najbliža onome što radi Jirgen Klop. Pokušavao sam to da primenim i u jednom i u drugom klubu i neću od toga odustati ni u budućnosti. To je ofanzivan fudbal sa brzom pas igrom i brzom reakcijom - izjavio je Milošević.

1 / 7 Foto: Starsport©

Ne bi išao toliko daleko da Nemca nazove najboljim na svetu.

- Neću da kažem da je Klop najbolji trener na svetu jer tu ima još mnogo uspešnih trenera sa različitim filozofijama poput Pepa Gvardiole. On propoveda drugačiji fudbal, ali je istovremeno jedan od najboljih trenera. Takođe, najdublje poštovanje imam prema Žozeu Murinju iako njegovi timovi u poslednje vreme ne prave velike rezultate. Iako nije sam igrao fudbal na visokom nivou, ekipe je vodio do neverovatnih uspeha. Karlo Ančeloti je takođe jedan od najuspešnijih u modernom fudbalu. Svako ima svoj pogleda na fudbal i različito mišljenje o kapacitetima igrača - zaključio je Milošević.

Srpski stručnjak je istakao da ima nekoliko ponuda, među kojima su one koje bi ga vratile u Srbiju. Ipak, Milošević ističe da bi najradije preuzeo moskovski CSKA zbog bratskih veza tog kluba sa Partizanom.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.