Hrvat poznat po SMEŠNOM autogolu imao NEVEROVATNO PRIZNANJE! Zapanjujuć zahtev Ćire Blaževića NIJE HTEO DA ISPUNI!
Tomislav Piplica, Foto: Profimeida

ispovest

Hrvat poznat po SMEŠNOM autogolu imao NEVEROVATNO PRIZNANJE! Zapanjujuć zahtev Ćire Blaževića NIJE HTEO DA ISPUNI!

Bivši hrvatski golman Tomislav Piplica dao je intervju za nemački "Kiker" u kom je otkrio zbog čega nikada nije zaigrao za nacionalni tim Hrvatske.

Objavljeno: 08:52h

Nemački novinari svake godine se sete Piplice zbog autogola koji je postigao 6. aprila 2002. godine u dresu Energi Kotbusa.

Tada je posle udarca fudbalera Borusije Menhengladbah Marsela Vitečeka i "sveće" koja je krenula ka njegovom golu, loptu dočekao tačno na glavu i od nje se lopta odbila u mrežu.

Svake godine mu novinari postavljaju isto pitanje o tom golu, što je posle pune dve decenije počelo da mu smeta.

"Naravno da me nerviraju pitanja o ovom golu. Stalno mi dolaze novinari s istim pitanjem, nebitno koja je tema intervjua. Ne volim ovu godišnjicu, ali naučio sam da živim s tom greškom. Hiljadu puta sam objasnio što se dogodilo i mislim da sam u sportu postigao puno više od tog autogola. Bio sam poznat i pre toga, ispisao sam istoriju s Kotbusom", rekao je Piplica.

Ipak, ovog puta je tema otišla i do njegovog neigranja za reprezentaciju Hrvatske, za šta je "optužio" Miroslava Ćira Blaževića.

Tomislav Piplica
Tomislav Piplica foto: Profimeida

"Hteo sam da igram za Hrvatsku, bio sam na proširenom spisku sa još dva igrača. Sva trojica smo imali dugu kosu. Tadašnji selektor Miroslav Blažević rekao nam je da ćemo biti pozvani, ali ako se ošišamo. Odmah nakon te izjave sam rekao da ako sam treneru potreban, dobiće me takvog kakav jesam. I tako nisam nastupio za Hrvatsku. Inače, ostala dva igrača su se ošišala", otkrio je Piplica.

Kasnije je zaigrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je odigrao 13 utakmica.

Sa Jugoslavijom je 1987. godine bio deo U-20 selekcije koja je postala prvak sveta.

"Bila je to najjača ekipa u kojoj sam igrao i rat nas je zaustavio da osvojimo još trofeja. Imali smo 20 vrhunskih igrača koji su kasnije igrali bitnu ulogu u Ligi šampiona", poručio je Piplica.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.