BORJAN ODGOVORIO NA PROZIVKE HRVATSKIH MEDIJA! Mogu da me mrze, ali nikad ne mogu da mi promene rodno mesto!
Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade, Foto: EPA/Warren Toda

kulturno!

BORJAN ODGOVORIO NA PROZIVKE HRVATSKIH MEDIJA! Mogu da me mrze, ali nikad ne mogu da mi promene rodno mesto!

Golman Crvene zvezde je kao dečak sa porodicom izbegao u Srbiju

Objavljeno: 09:52h

Milan Borjan glavna je tema u hrvatskim medijima. Ne prođe dan, a da se tamošnji mediji ne bave brojanjem krvnih zrnaca ukazujući na srpsko poreklo golmana reprezentacije Kanade koja će biti protivnik Hrvatskoj na SP u Kataru.

U negativnom kontekstu pominju se njegov rodni Knin i Republika Srpska Krajina, prizivaju se "traktori" i zloglasna akcija najvećeg etničkog čišćenja krajem 20. veka "Oluja" 1995. godine, kada su zbrisani Dalmacija, Lika, Banija i Kordun. Tada je Borjan kao dečak sa porodicom izbegao u Srbiju. Teme koje nemaju veze sa sportom, ali su čini se raj za uši hrvatskoj javnosti, jer da nije tako, ne bi se o tome i pisalo.

Golman reprezentacije Kanade i Crvene zvezde na pristojan način odgovorio je hrvatskim medijima.

Dočekali su vas na nož, potencirajući priču oko vašeg rodnog Knina i vaše ranije izjave, da ste rođeni u Krajini, srpskoj Dalmaciji, a ne u Hrvatskoj. Šta mislite o tome?

1 / 3 Foto: Profimedia

- To mnogo govori o njima. Vređanje, pretnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao ko je odakle. Ja ću se uvek ponositi sa mestom svog rođenja. Kada sam se rodio 87'godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvek ću se time dičiti. Svako ima pravo da misli drugačije. Mogu da me mrze, mogu da me vole, ali nikad ne mogu da mi promene pripadnost i rodno mesto - rekao je Milan Borjan za Kurir.

Utakmica između Kanade i Hrvatske je daleko. Da li očekujete stalne provokacije, ili mislite da će se to sve završiti kako treba?

- Iskreno sada ne razmišljam o tome. Moje misli su vezane isključivo za Crvenu zvezdu. Želim da osvojim petu uzastopnu titulu i duplu krunu!

Kako vam se čini grupa u kojoj je Kanada? Kakvi su utisci, možete li dalje?

- Mislim da je veoma zanimljiva grupa. Dobri protivnici. Naravno da mislim da možemo dalje, imamo izvanrednu ekipu, igramo lep fudbal, moderan, neka rivali razmišljaju o nama - izjavio je Milan Borjan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.