MUK U FIFA! Uključio se u panciru na Kongres, pa rasplakao svet - možda je među njima novi ZLATNI dečko! (VIDEO)
Andrij Pavelko se uključio na sednicu FIFA, Foto: Zorya Londonsk/Twitter

šok!

MUK U FIFA! Uključio se u panciru na Kongres, pa rasplakao svet - možda je među njima novi ZLATNI dečko! (VIDEO)

Prvi čovek FS Ukrajine poslao moćnu poruku svetu tokom Kongresa FIFA

Objavljeno:

U Dohi je održan Kongres FIFA, a jedna od glavnih tema bila je i suspenzija nekoliko fudbalskih saveza, među kojima se nije našao ruski na čuđenje cele svetske javnosti, s obzirom na suspenziju ruskog fudbala od strane UEFA i FIFA zbog rata u Ukrajini.

Inače, svoje predstavnike u Dohi su imali i Rusi, dok Ukrajina nije imala nikoga, ali se zato prvi čovek Ukrajinskog fudbalskog saveza, Andrij Pavelko, javio putem video linka iz Kijeva.

Dok se obraćao u kameru, Pavelko je na sebi nosio pancirni prsluk.

- Nakon 24. februara nismo imali prilike da se bavimo ovim lepim sportom. Više od mesec dana branimo svoju zemlju i odupiremo se vojnoj agresiji Rusije. Za to vreme primio sam tužnu vest o smrti nekih predstavnika ukrajinske fudbalske zajednice. Ubila ih je ruska vojska, jedna od najvećih na svetu, rekao je on.

- Fudbal je stavljen na čekanje jer odrasli i deca u Ukrajini svakodnevno umiru. Kao što znate, Ukrajina je ponudila tri dobitnika Zlatne lopte, a među ubijenom decom mogao je biti još jedna zlatni talent ukrajinskog fudbala. Ne možemo ćutati. Ne želimo više da čujemo sirene u našim gradovima, želimo pesme navijača. Želimo da se borbe više ne vode na ulicama, oružjem, nego na stadionima, u poštenom fudbalskom dvoboju. Želimo da navijači eksplodiraju od veselja na stadionima, kada njihov omiljeni tim postigne gol, a ne da slušaju eksplozije bombi - poručio je emotivni Pavelko.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.