SRBIJA NA NOGAMA! Sve što treba da znate o žrebu za SP - da li će nam ova slavna imena doneti sreću?
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Profimedia

ŽREB ZA SP OD 18 ČASOVA!

SRBIJA NA NOGAMA! Sve što treba da znate o žrebu za SP - da li će nam ova slavna imena doneti sreću?

Konačno je osvanuo 1. april kada će "orlovi" dobiti rivale na Svetkom prvenstvu u Kataru koje se igra u novembru

Objavljeno: 08:16h

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru biće održan danas u Dohi od 18 časova, reprezentacija Srbije se nalazi u "trećem šeširu".

"Orlovi" su predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem na impresivan način izborila plasman među 32 najbolje selekcije na svetu, a posle pobede nad Portugalom ništa više ne zvuči nerealno..

Žreb koji svi željno iščekujemo na programu je od 18 časova, a direktan TV prenos biće na RTS 1 koji će krajem godine i prenostiti Mundijal!

Ko će igrati na Mundijalu?

Za sada je poznato 29 od 32 učesnika SP, uz napomenu da ćemo preostala tri dobiti u junu posle dodatnog baraža. Što se tiče Evrope, Vels čeka boljeg iz duela Škotska - Ukrajina, zatim Kostarika igra protiv Novog Zelanda, dok će Peru čekati pobednika meča Australija - UAE. Bilo ko da prođe naći će se u 4. šeširu, a evo i ostalih učesnika.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Starsport©

Prvi šešir: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugalija.

Drugi šešir: Meksiko, Holandija, Danska, Nemačka, Urugvaj, Švajcarska, SAD i Hrvatska.

Treći šešir: Senegal, Iran, Japan, Srbija, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis.

Četvrti šešir: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador i pobednici preostala tri baraža: Peru - Australija/UAE, Kostarika - Novi Zeland i Vels - Ukrajina/Škotska.

Žreb će početi sa timovima iz prvog šešira i u A grupu će ići Katar koji će 21. novembra i otvoriti Mundijal koji traje do 18. decembra.

Timovi iz istog kontinenta biće razdvojeni, osim evropskih zemalja gde najviše dve mogu da budu u grupi. Za razliku od prethodnih takmičenja, raspored utakmica biće odlučen naknadno i neće se dešavati automatski u zavisnosti kako će timovi biti izvučeni.

Pehar Svetskog prvenstva
Pehar Svetskog prvenstvafoto: EPA/Leszek Szymanski

Na kraju, grupna faza će trajati 12 dana i imaćemo četiri utakmice po danu.

Ko će izvlačiti kuglice na žrebu?

Kuglice na žrebu u Dohi izvlačiće legendarni srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović, čuveni Brazilac Kafu i Nemac Lotar Mateus. Osim njih, na žrebu će učestvovati i Nigerijac Džej Džej Okoča, Alžirac Rabah Mađer, Adel Ahmed Malalah iz Katara, Iranac Ali Daje i Australijanac Tim Kejhil.

Koga nećemo gledati na Mundijalu?

Svakako najveće ime jeste Italija, aktuelni evropski šampion koji je u baražu ispao od Severne Makedonije. Zatim, tu su Rusija i Norveška, dok na SP nećemo gledati ni Mohameda salaha čiji Egipat je poražen od Senegala u baražu na penale.

Nigerija, Alžir i Obala Slonovače takođe nisu na Mundijalu, kao ni Kolumbija i Čile iz Južne Amerike.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.