BEKAM IMA SVOG FAVORITA IZ SENKE NA MUNDIJALU: Srbija je na svojoj koži osetila zašto Englez misli tako!
Dejvid Bekam, Foto: AP

videćemo

BEKAM IMA SVOG FAVORITA IZ SENKE NA MUNDIJALU: Srbija je na svojoj koži osetila zašto Englez misli tako!

Žreb je nešto čemu se uvek veselite i kao igrač i navijač

Objavljeno:

Dejvid Bekam jedva čeka prvo Svetsko prvenstvo na Bliskom istoku i u arapskom svetu koje će se od 21. novembra do 18. decembra održati u Kataru.

- To je veliki trenutak za sve u Kataru. Za Katar je to prilika da pokaže svoju zemlju i svoju ljubav prema fudbalu, svojoj istoriji i kulturi. Dolazak nekih od najvećih igrača u ovom sportu ;je veliki trenutak za zemlju i regiju - rekao je Bekam (46), jedan od ambasadora SP-a u razgovoru za FIFA.

Bekam koji je nastupio na tri svetska i dva evropska prvenstva, posebno se raduje žrebu koji će se održati u Dohi 1. aprila, prenela je HINA. - Žreb je nešto čemu se uvek veselite i kao igrač i navijač. Za igrače je uzbudljivo dok upoznajete svoje protivnike i za koga se morate pripremiti. Trenutak je da igrači i navijači shvate kako je Svetsko prvenstvo pred vratima i da se atmosfera počinje zagrevati -

Fudbalska reprezentacija Danske
foto: EPA/Liselotte Sabroe

Biće to prvo kompaktno Svetsko prvenstvo, sa svim stadionima blizu jedan drugom. - To je ogromna korist. Najdalje što će reprezentacije morati da putuju je 40-45 minuta autobusom. Na svetskim prvenstvima na kojima sam igrao trebala su mi dva ili tri dana da se oporavim od igre i putovanja. Za igrača, Katar nudi savršenu postavu - naglasila je bivša zvezda engleske reprezentacije, Mančester junajteda, Real Madrida, Milana, PSŽ-a i Los Anđeles Galaksija.

Bekam smatra i da će za igrače biti sjajno što se Svetsko prvenstvo održava usred fudbalske sezone.

- Kad dođete do kraja sezone, iscrpljeni ste i potrebno je neko vreme da se oporavite, više od nekoliko nedelja. Ovoga puta biće to sredina sezone, tako da je ovo savršeno za engleske igrače, ali i za druge ekipe -

Dejvid Bekam
foto: Profimedia

Bekam se osvrnuo i na moguće favorite. - Moja očekivanja od Engleske su uvek velika. Smatram da je ovo prava prilika za nas. Ulazimo na turnir u dobroj formi. Samo moramo tako da nastavimo. Kada razmišljate o svetskom prvenstvu automatski govorite o Brazilu, Argentini i Francuskoj. Sve su to velike nacije koje su osvojile mnoge turnire. Međutim, jedva čekam da vidim i Dansku. Mislim da bi oni mogli biti jedno od iznenađenja - poručio je Bekam.

Danska je pre nekoliko dana ubedljivo savladala Srbiju 3:0, u prijateljskom meču u Kopenhagenu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.