PARTIZAN POSTAVIO PRIORITET ZA LETNJI PRELAZNI ROK! Stručni štab želi da zadrži jednog igrača po svaku cenu!
Foto: Starsport©

razlog je potpuno jasan!

PARTIZAN POSTAVIO PRIORITET ZA LETNJI PRELAZNI ROK! Stručni štab želi da zadrži jednog igrača po svaku cenu!

Stručni štab i sportski sektor žele u timu Slobodana Uroševića

Objavljeno: 16:18h

Minule sedmice Partizan je produžio ugovor sa golmanom Nemanjom Stevanovićem i na taj način praktično započeo realizaciju plana za predstojeći letnji prelazni rok, bez obzira kako se šampionat Srbije okončao.

Taj plan će sadržati još nekoliko obnavljanja saradnje sa prvotimcima iz postojećeg kadra, a među njima, kao prioritet, istaknut je dogovor sa Slobodanom Uroševićem, koga stručni štab i sportski sektor žele da zadrže po svaku cenu, saznaje Telegraf.

Razlog je potpuno jasan, Urošević je, čak i kada su mu konkurenti na poziciji levog beka - Ivan Obradović i Rajko Brežančić - bili zdravi, bio dominantan i standardan u prvoj postavi, igrač u koga je trener Aleksandar Stanojević ima veliko poverenje, a imali su i prethodnici na klupi crno-belih, kojima je brzo postajao nezamenjiv igrač u startnoj postavi.

1 / 3 Foto: Starsport©

Otuda i želja da se sa fudbalerom potpiše novi ugovor, tim pre što Partizan poslednjih godina pozicije u ofanzivnom delu tima najčešće popunjava internacionalcima, dok u poslednju liniju pokrivaju domaći igrači. Jasno je da je pozicija levog beka oduvek bila deficitarnija u odnosu na ostale i da je na našem tržištu, čak i među povratnicima zaista teško naći defanzivca koji se bolje služi levom nogom.

Zato je potpuno logično što crno-beli žele da zadrže igrača koji je već tri godine u klubu, adaptiran je, uigran, bitan u svakom planu stručnog štaba i sve deluje kao priča sa srećnim krajem, ali nije baš jedostavno, jer i sam Slobodan Urošević ima planove.

Situacija je prilično komplikovana, bez obzira na obostranu dobru volju i dosadašnju sasvim dobru saradnju kluba i igrača. Ipak, Partizan pitanje levog beka mora da reši što pre, jer Rajko Brežačić je još zimus precrtan iz daljih planova i krajem sezone završava svoju priču u Humskoj, teško je reći šta će biti i sa Ivanom Obradovićem, kome takođe ističe ugovor, a konstantno robuje povredama.

Zato je potpis Slobodana Uroševića, koji je ove sezone odigrao 38 mečeva (četiri gola i asistencija) - prioritet, kako se ne bi dogodio egzodus da od tri leva beka na kraju tekuće sezone - ne ostane nijedan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.