REAL SPREMA VELIKU ČISTKU NA LETO: Među otpisanima Luka Jović!
Luka Jović, Foto: Profimedia

možda je i bolje

REAL SPREMA VELIKU ČISTKU NA LETO: Među otpisanima Luka Jović!

U Realu su svesni da za Jovića ne bi mogli da dobiju traženih 20 miliona evra, ali su ohrabreni njegovom željom da ode negde na pozajmicu

Objavljeno: 18:17h

Čelnici Reala uveliko se spremaju za letnji prelazni rok i ozbiljno renoviranje tima.

Kraljevski klub se odavno dovodi u vezu sa transferom Kilijana Mbapea, ali i Erlinga Halanda, a za tako nešto biće potrebna dodatna sredstva, ali i da se oslobode pojedina mesta u ekipi.

List "As" je preneo da su u Realu svesni koliko iziskuje dolazak Mbapea ili Halanda, koji ne bi pristao na platu manju od 600.000 evra nedeljno.

Otuda, u Madridu bi morali da drastično skrešu platni budžer i oslobode se nekih igrača, a među potencijalnim odlascima figuriraju tri imena - Luka Jović, Eden Azar i Marijano.

Luka Jović
foto: Profimedia

Azar ima 30 miliona evra godišnje, Jović je na deset, a Marijano na devet miliona evra. Njihovim odlaskom, klub bi uštedeo 49 miliona evra.

Takođe, kada se zna da bi mogli da odu i slobodni igrači poput Gareta Bejla, Iska i Marsela, koji zajedno iz platnog budžeta crpe 60 miliona evra, jasno je gde u Realu planiraju da uštede.

Ipak, problem je što Azar, koji je ponovo morao na operaciju fibule, ne planira da ode pre isteka ugovora 2024.

Otuda se u Realu nadaju da bi Belgijanac mogao makar na pozajmicu, kako bi se izborio za povratak u tim Belgije i igrao na Mundijalu u Kataru, što u Realu ne bi mogao usled konkurencije Karima Benzeme, Vinisijusa Žuniora i potencijalno Kilijana Mbapea.

FK Real Madrid, FK Pari Sen ŽErmen, Kilijan Mbape
foto: EPA/Juanjo Martin

Takođe, u Realu su svesni da za Jovića ne bi mogli da dobiju traženih 20 miliona evra, ali su ohrabreni njegovom željom da ode negde na pozajmicu.

Isto se očekuje od Marijana koji je ranije odbijao da ode na pozajmice.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.