OVO VIŠE NIKO NE ZNA KAKO ĆE SE ZAVRŠITI: Mbape ne ide u Real, Francuz odlazi u sasvim SUPROTNOM pravcu!?
Kilijan Mbape, Foto: EPA/Yoan Valat

PROMENA PLANA

OVO VIŠE NIKO NE ZNA KAKO ĆE SE ZAVRŠITI: Mbape ne ide u Real, Francuz odlazi u sasvim SUPROTNOM pravcu!?

Mbape će zahtevati veliku platu, možda najveću u svetu fudbala

Objavljeno: 15:10h

Živa je Barselona, umrla nije! Poletela je poput feniksa kada to niko nije očekivao. Demolirala je Real Madrid usred prestonice u El Klasiku (4:0), ali tu se ne zaustavlja. Želi da najvećem rivalu nanese još jedan težak poraz, samo – van terena.

Čuveni list L'Ekip izašao je danas sa ekskluzivnom informacijom: Barselona je krenula u lov na Kilijana Mbapea. Francuski reprezentativac, jedan od najboljih fudbalera sveta, bio je „već viđen“ u Realu, čak se poneko odvažio da napiše i da je stavio paraf na ugovor, samo se čeka da se sve obnaroduje. Ali, to nikako da se desi.

Izgleda da u Barseloni imaju neke druge informacije i rešili su da bace udicu ka Mbapeu. Ima logike: Katalonci će najverovatnije ostati na leto bez Usmana Dembelea, tako da prostora u timu ima. Mada, Kilijan je takav igrač da za njega uvek i svuda ima mesta... Odlaskom Dembelea biće prostora i u budžetu. Možda ne baš toliko koliko bi Mbape tražio, ali dovoljno da može uprava kluba da se upusti u finansijsku gimnastiku.

Loran Kosijelni, Kilijan Mbape
foto: EPA/Julien De Rosa

Drugo, čelnici Barselone su procenili da im je isplativije da dovedu Kilijana Mbapea nego Erlinga Halanda. Matematika je u startu jasna: francuskom napadaču na leto ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom i obeštećenje za njega će iznositi nula evra. Dok za Norvežanina u startu treba izdvojtii 75.000.000 evra.

Mbape će zahtevati veliku platu, možda najveću u svetu fudbala, ali ni ceo paket aranžman za Halanda, sa komisijom za agenta Mina Rajolu, koji traži još 75.000.000 evra samo za sebe, nije mnogo jeftiniji.

Na kraju krajeva, pitanje je i ko je bolji, ko bi Barseloni bio vredniji. Dovođenje Mbapea imalo bi i ogroman marketinški efekat, pogotovo što bi ga „ukrali“ Realu ispred nosa. Ali i na terenu, igrački, utisak je da bi katalonskom gigantu bolje legao brzonogi francuski golgeter od korpulentnog Norvežanina.,

FK Real Madrid, FK Pari Sen ŽErmen, Kilijan Mbape
foto: EPA/Juanjo Martin

Način kako je Barselona pregazila Real u derbiju, komentariše Marka, mogao bi takođe da bude argument koji bi pogurao Mbapea ka Kataloniji. Jeste u igri veliki novac, ali ključni adut koji će opredeliti Francuza na koju će stranu je onaj gde su mu veće šanse da dođe do trofeja Lige šampiona. Shvatio je da će još mnogo vode proteći Senom dok se Pari Sen Žermen ne uozbilji u lovu na trofej sa velikim ušima.

Real kakav god da je, uvek je kandidat za evropsku titulu. Barselona pod Čavijem deluje kao tim sa najvećom perspektivom i potencijalom u celoj Evropi...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.