FUDBALER ARSENALA ZGROŽEN REAKCIJOM SVETA OKO UKRAJINE: Rasistički je da zatvaramo oči pred drugim ratovima!
Ektor Beljerin, Foto: Profimedia

konačno je jedan digao glas

FUDBALER ARSENALA ZGROŽEN REAKCIJOM SVETA OKO UKRAJINE: Rasistički je da zatvaramo oči pred drugim ratovima!

Desni bek Arsenala koji ove sezone igra na pozajmici u Real Betisu je u intervjuu za "Marku" napomenuo da slični sukobi traju dugi niz godina

Objavljeno:

Španski fudbaler Ektor Beljerin ima širi ugao gledanja na sukob koji se već mesec dana odvija u Ukrajini i nema naznaka da će se uskoro završiti.

Desni bek Arsenala koji ove sezone igra na pozajmici u Real Betisu je u intervjuu za "Marku" rekao da su se ovakvi i slični sukobi desili i dešavaju se u ovom trenutku u mnogim drugim zemljama i primećuje da nisu toliko interesantni ljudima, niti im se medijski posvećuje pažnja kao invaziji Rusije na Ukrajinu.

- Prilično mi je mračno kada vidim kako smo bili toliko zainteresovani za ovaj rat, ali bilo je i drugih koji nas nisu toliko interesovali - rekao je Belerin za madridsku "Marku".

- Ne znam da li je to zato što bi to moglo više da utiče na nas ekonomski ili u smislu izbeglica, ali rat u Palestini je prećutan i niko o tome nije pričao - poentira Španac.

Ektor Beljerin, Džejms Mekartur
foto: EPA/Alastair Grant

- To se dešava u Palestini, Jemenu, Iraku… Mi sada odlučujemo da li će Rusija igrati na Svetskom prvenstvu ili ne. Na kraju krajeva, to su stvari koje druge zemlje rade dugi niz godina. Rasistički je da zatvaramo oči pred drugim sukobima, a sada da imamo ovakav stav. Sve ovo odražava nedostatak empatije prema broju izgubljenih života u mnogim sukobima do sada. Mi, čini mi se, dajemo prioritet samo onima koji su nam blizu - zaključio je fudbaler.

(Espreso/Marka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.