Bio je idol, igračina: SADA BOSONOG I ALJKAV LUTA ULICAMA! Alkohol, žene i se*s!
Apolinar Paniuga, Foto: Twitter/Hernán Peláez Restrepo

južna amerika

Bio je idol, igračina: SADA BOSONOG I ALJKAV LUTA ULICAMA! Alkohol, žene i se*s!

Fudbal nije uvek bio finansijsko čudovište, kao što je to slučaj danas kada igrači zarađuju monstruozne brojke.

Objavljeno: 07:32h

Ostaju igrači koji su žive legende u svojim zemljama i koji su imali karijeru za pamćenje, ali nisu uspeli da zarade dovoljno novca da provedu svoju penziju u raskoši.

To je slučaj sa Apolinarom Panijaguom, koji je svojevremeno bio među najboljim igračima Južne Amerike.

Slavu je stekao igrajući za kolumbijske milionere, a bio je i standardni reprezentativac Paragvaja.

Panigua ima 75 godina, a nedavno je snimljen na ulicama Asunsiona kako živi kao beskućnik i luta ulicama pocepane odeće i raščupane kose. Na snimku se vidi kako ga žena ispituje o njegovom stanju.

Očigledno, nije najbolje. Bos sedi na ulici i sa dosta muke odgovara.

Rođen u Jaguaronu, severoistočno od Asunsiona, Panigva je igrao za brojne inostrane klubove, pa se okušao u Čileu i Meksiku. Ove dramatične scene šokirale su mnoge Paragvajce koji su putem društvenih mreža pokrenuli kampanju pomoći bivšem reprezentativcu svoje zemlje.

Nešto slično je doživeo i Urugvajac

Nešto slično doživeo je i Fabijan O'Nil, bivši igrač Juventusa koji ne živi kao beskućnik, već na ivici siromaštva, što ga nimalo ne muči.

Mlađi ljubitelji fudbala ga ne pamte, ali je veoma poznat po malo starijima, posebno po navijačima Serije A gde je igrao za Juventus, Peruđu i Kaljari.

Nije ostavio dubok trag u Staroj dami. Jednom prilikom je rekao da je najgori u timu Bjankonera jer je pored sebe imao fenomen poput Zinedina Zidana. Tokom karijere O'Nil je zaradio 14 miliona evra.

Sve je potrošio na žene, seks i alkohol. Danas je siromašan i, kako kaže, nimalo mu ne smeta.

- Ne smeta mi što sam siromašan. Meni je dovoljno da imam nešto da se moja deca osećaju dobro i da imam šta da jedem. Situacija se sada nije promenila. Moji problemi koji se nastavljaju sa godinama su i dalje prisutni. Imao sam problema sa alkoholom pa sam imao operaciju bešike.

- Nisam morao da diram flašu alkohola tri godine, a izdržao sam mesec dana. Ako ništa drugo, situacija sa kladionicama je bolja jer nemam novca da igram.

Ovaj 48-godišnjak, koji je po završetku karijere jedno vreme radio kao konobar, pre dve godine bio je u teškoj životnoj situaciji zbog ozbiljnih problema sa jetrom.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.