TUGA NA MARAKANI! Crvena zvezda objavila UŽASNE vesti! (FOTO)
Marakana, ilustracija, Foto: Starsport©

TRAGEDIJA!

TUGA NA MARAKANI! Crvena zvezda objavila UŽASNE vesti! (FOTO)

Preminuo nekadašnji fudbaler Crvene zvezde koji je karijeru završio na Marakani

Objavljeno:

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Slobodan Škrbić je preminuo u 77. godini života, saopštio je klub.

Škrbić je rođen 18. oktobra 1944. godine u Beogradu. Fudbalsku karijeru, započeo je u Omladinskoj školi Crvene zvezde, a dres prvog tima, nosio je sa velikim uspehom od 1961. do 1970. godine.

U crveno-belom je odigrao ukupno 191 utakmicu, i uz to postigao 12 pogodaka. Učestvovao je u osvajanju nacionalnog šampionata 1964, 1968. i 1970. godine, kao i Srednoevropskog kupa 1968. godine.

Za prvi tim Crvene zvezde, debitovao je 5. novembra 1961., a u istoj sezoni, uspeo je i da postigne gol u Kupu Jugoslavije.

Slobodan Škrbić
Slobodan Škrbićfoto: FK Crvena zvezda

Nastupao je i u Kupu Sajamskih gradova, a tokom sezone 1963/64. postao je standardan prvotimac crveno-belih, i tom prilikom učestvovao u osvajanju duple krune. U istoj sezoni, na utakmici protiv Bugarske u Sofiji, debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije, za koju je ukupno zabeležio četiri nastupa.

Nastupio je i u tri utakmice Kupa Evropskih šampiona u sezoni 1964/65, a nakon toga usledili su problemi sa povredama i operacije, koje su mu usporile dalji tok karijere.

Vratio se posle u redove Crvene zvezde u sezoni 1967/68, i pomogao u osvajanju titule, a zabeležio je i trijumf u Srednjoevropskom kupu.

Zbog velikih problema sa povredama, ponovo je pauzirao, a nakon toga, 1971. godine, prešao je u redove francuskog Lila, gde je u 27. godini, i završio fudbalsku karijeru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.