UKRAJINCI GA PRECRTALI, ON ZA NJIH VIŠE NE POSTOJI: Bivši fudbaler Šahtjora definitivno popio suspenziju!
Anatolij Timoščuk, Foto: Epa/ ALI HAIDER, Epa/PETER POWELL, Epa/ARNE DEDERT, Epa/ ANTONIO BAT

sada je ozbiljno

UKRAJINCI GA PRECRTALI, ON ZA NJIH VIŠE NE POSTOJI: Bivši fudbaler Šahtjora definitivno popio suspenziju!

Karijeru je završio u kazahstanskom Kairatu 2016. godine, a od 2017. godine je pomoćni trener u Zenitu

Objavljeno: 17:03h

Legenarni fudbaler Ukrajine Anatolij Timoščuk zvanično je precrtan od strane ukrajinskog fudbalskog Saveza, nakon što nije javno osudio rat Rusije protiv njegove zemlje.

Bivši reprezentativni kapiten nije se izjašnjavao o ratu, niti je dao otkaz na mesto pomočnika u Zenitu. Bivšem prvotimcu Šahtjora, Zenita i Bajerna biće oduzete sve sportske titule u Ukrajini, a nekada odlično vezista biće izbrisan iz svih nacionalnih registara.

Timoščuk je rekorder svoje zemlje sa 144 nastupa u državnom timu, igrao je četvrtfinale Svetskog prvenstva 2006. godine, a tri puta je biran i za najboljeg igrača svoje zemlje. Oi svemu sudeći biće mu oduzeta sva ta priznanja.

Anatolij Timoščuk
foto: Epa/ ALI HAIDER, Epa/PETER POWELL, Epa/ARNE DEDERT, Epa/ ANTONIO BAT

Timoščuk se nije javno oglašavao od od početka rata 24. februara, što su njegovi nekadašnji zaigrači iz državnog tima, ali i neki sadašnji reprezentativci, javno osudili. Međutim, ništa se ni nakon najave žestokih sankcija prema njemu nije promenilo.

Timoščuk je rođen u Lucku, gradu na zapadu Ukrajine. U karijeri je bio tri puta šampion svoje zemlje sa Šahtjorom, uz tri osvijena kupa. Karijeru je završio u kazahstanskom Kairatu 2016. godine, a od 2017. godine je pomoćni trener u Zenitu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.