LEGENDA SFRJ KOŠARKE BRUTALNO IZVREĐALA PETROVIĆA! Crveneo sam od stida zbog Acinog kursa sramoćenja od 7 dana! (FOTO)
Foto: EPA/Robert Ghement

ajaoj

LEGENDA SFRJ KOŠARKE BRUTALNO IZVREĐALA PETROVIĆA! Crveneo sam od stida zbog Acinog kursa sramoćenja od 7 dana! (FOTO)

- Žao mi je što su mnogi zaboravili moje reči od pre tri meseca kad sam rekao kako nam prema Statutu Hrvatskog košarkaškog saveza reprezentaciju vodi nestručna osoba

Objavljeno: 17:40h

Legenda Zadra i hrvatske košarke Josiš Pino Đerđa je nikada oštrije opleo po selektoru kockastih Aleksandru Petroviću!

Darija Šarića sačekao pakao u Hrvatskoj! Čak ga se i rođeni otac odrekao preko novina! (FOTO)

On je rekao da je sručnjak ostamotio sve koji vole košarku u komšiluku...

- Žao mi je što su mnogi zaboravili moje reči od pre tri meseca kad sam rekao kako nam prema Statutu Hrvatskog košarkaškog saveza reprezentaciju vodi nestručna osoba. Poslali su ga izgleda na kurs od sedam dana, zaseo je po ko zna koji put na klupu i osramotio nas samo tako - rekao je Đerđa, a preneo Jutarnji.hr.

- Verujte, sedeo sam ispred TV ekrana i crveneo se od stida, jer ono kako je Aco Petrović složio igru ne bi uradio niko od košarkaških početnika. Ono što je sve Aco "trubio" uoči EP-a, u smislu pishofizičke spremnosti, stručnosti, i čega sve ne, bilo je pravo bombardovanje javnosti koja sigurno nije ni svjesna naše bede u borbi s Rusima - istakao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije. Umesto da se posveti tome kako da napravi igru, njemu je važnije bilo uveravati javnost kako smo izvrsni, nikad bliže medalji. Crveneo sam od stiga.

Nije mogao, a da ne napomene i loše rezultate iz prethodnog perioda...

- On se stalno nametao kao spasilac i ne samo ove godine, nego inače je takav njegov pristup. Najpre je košarkašku javnost u Hrvatskoj uverio kako je odlazak u Rio preko Torina prava bajka, za mene i jeste, jer se ranije neodlazak na Olimpijske igre ili Svetsko prvenstvo činio nemogućim ishodom. I onda su on i njemu slični kroz medije glorifikovali taj rezultat, svojom slatkorečivošću uverio je sve oko sebe kako jurišamo na medalju. S čime? Sa igrom koju je bazirao na dvojici igrača. Ne može to tako dragi moj Aco - istakao je on.

foto: Fonet

- Ruse smo predstavili vanzemaljcima ne bismo li pokrili svoje nedostatke. Umesto da se posveti tome kako da napravi igru, njemu je važnije bilo uveravati javnost kako smo izvrsni, nikad bliže medalji. Uostalom, koga smo dobili u grupi, Mađarsku i Rumuniju koje se ne sjećaju kad su bile na nekom velikom takmičenju, Crnu Goru koja je svoje umeće pokazala protiv Letonije sa minus trideset i porazili su nas Španci koji imaju smjenu generacije i nisu tako strašan "vulkan". Imamo tim, ali nema ko da ga vodi, zato moraju svi, koji su na bilo koji način vezani uz stručni štab, otići.

Novi biser stasava u Zvezdi: Rodio se u SAD, molio oca da dođe u Srbiju, a sada se za njega bori evropska elita! (FOTO)

Za kraj je potpuno "pokopao" Petrovića.

- Aci mogu preporučiti jedan klub - zove se Dinamit iz Kazaginca, i on dobro zna o kojoj se destinaciji radi. I da zaključim, na EP smo izgledali kao trkači olovnih nogu, pa oni koji su u košarci godinama lako će kroz ove tri reči locirati problem koji nije od juče nego traje - završio je Đerđa.

BONUS VIDEO: Zagrevanje srpskih košarkaša pred meč sa Mađarskom uz Igraj i pobedi

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.