Novi biser stasava u Zvezdi: Rodio se u SAD, molio oca da dođe u Srbiju, a sada se za njega bori evropska elita! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

NA RASKRSNICI PUTEVA

Novi biser stasava u Zvezdi: Rodio se u SAD, molio oca da dođe u Srbiju, a sada se za njega bori evropska elita! (FOTO)

Momak koji ima nešto drugačiju priču od ostale dece koja brane boje crveno-belog tabora, sve je bliži tome da se njegovo ime nađe na radaru ozbiljnih klubova sa Starog kontinenta

Objavljeno:

Posle braće Ilić, Marka Grujića, Mihaila Ristića, Vukašina Jovanovića i salve mladih igrača koji su odlazili iz Crvene zvezde kako bi stasavali u velikim evropskim klubovima, crveno-beli u svojim redovima imaju još jedan potencijalni biser, ali biser koji bi takođe mogao da počne da sija na nekom dalekom odredištu. Doduše, njegova priča je nešto drugačija od priče njegovih prethodnika.

ZVEZDINO GRUPNO FOTKANJE JE PRŠTALO OD PROZIVKI: Kome najbolje stoji fotelja i sa kim je fotograf imao najviše problema? (VIDEO)

Kako se može načuti po izvorima bliskim klubu iz Ljutice Bogdana, Luka Nedić, momak rođen 2000. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, na radaru je nekolicine evropskih ekipa.

foto: Privatna arhiva

17-godišnji fudbaler je iz Nebraske došao u kamp crveno-belih na Zlatiboru da se oproba, a tamo je zapao za oko ljudima iz topčiderskog kluba, kada je i počela njegova saradnja sa Crvenom zvezdom. Inače, do kampa je stigao tako što je molio oca da ga dovede u Srbiju, čijeg je porekla (ima pravo nastupa i za BiH reprezentaciju), a otac je njegove želje uslišio kako bi dete, oduvek patriotski vaspitavano, moglo da fudbalsko umeće nauči u klubu za koji navija cela njegova familija.

Delije, požurite po karte! Još malo pa nestalo!

Crveno-beli bi mogli da se nađu u problemu, jer Luka ima tek 17 godina i klub ne može sa njim da zasniva profesionalnu saradnju, a pritom ima i američko državljanstvo, pa se u ligama mlađih kategorija posmatra kao stranac. To otežava pregovaračku poziciju vicešampiona Srbije kada po ovog "vunderkinda", kako su američki mediji opisivali njegove partije u mlađim kategorijama, dođu klubovi sa daleko boljim ponudama na stolu.

Uostalom, videćemo u kom pravcu će ovaj igrač i njegov agent Božidar Opačić usmeriti potencijalno veliku fudbalsku karijeru, jer od ranije postoje priče kako je već zapao za oko i bosanskohercegovačkom Fudbalskom savezu, koji želi da ga vidi pod svojom zastavom, kada dođe vreme za reprezentativne obaveze.

BONUS VIDEO: Himna Turske pred meč sa Španijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.