Dangubić: Svim srcem uz mog Guduru! (FOTO) (VIDEO)
Foto: adidas Runners Belgrade

SVI SMO UZ ORLOVE

Dangubić: Svim srcem uz mog Guduru! (FOTO) (VIDEO)

Velika podrška bivšeg saborca sa klupskog nivoa, ali i još nekolicine srpskih poznatih ličnosti na bilo koji način povezanih sa svetom sporta

Objavljeno: 16:00h

Cela Srbija je uz naše košarkaše na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, gde u sredu igraju meč Italijanima u borbi za ulazak u polufinale. Potezi izabranika Aleksandra Đorđevića prate se u domovima širom zemlje, ukljujući i košarkaša Crvene zvezde Nemanju Dangubića, koji ne propušta nijedan meč Srbije.

- Naravno da ih pratim, svi su mi dragi, igrao sam sa njima i protiv njih, želim im puno sreće i navijam. Verujem u te momke i mislim da možemo do medalje - rekao je Dangubić, na promociji adidas Runners Belgrade, novog trkačkog tima u našoj zemlji.

Na pitanje o tome ko mu je omiljeni košarkaš u našem timu, Nemanja odgovara sa osmehom.

- To je Marko Gudurić, moj dojučerašnji saigrač. Naravno, tu je i njihov lider Bogdan Bogdanović, koji igra fenomenalno. Sigurno, Bobi koji ga prati i koji mnogo znači ekipi. Ja ipak najviše navijam za Guduru, pošto je ovo njegovo prvo prvenstvo. Radujem se njegovim poenima, drago mi je što je tamo, što je u prilici da učestvuje na EP.

Podršku našim momcima šalje i odbojkaš Aleksandar Atanasijević, koji je nedavno Srbiji doneo bronzu sa Evropskog prvenstva u Poljskoj.

foto: adidas Runners Belgrade

- Pratim EP, jer je košarka moj omiljeni sport posle odbojke. Navijam za njih svim srcem i nadam se da će da ostvare svoje ciljeve. Imamo sjajnu reprezentaciju, mada ostaje žal što nismo otišli na prvenstvo u najjačem sastavu. Siguran sam da bi tako sigurno napravili zapažen rezultat, mada i ovako imamo odlične šanse - kaže Atanasijević.

Naš najveći kvalitet je pravi odnos prema nacionalnom dresu, dodaje Aleksandar, odbojkaš Peruđe.

- Znam koliko je teško igrati pod velikim pritiskom, ne bih dodatno izjavama da ih opterećujem. Momci ginu na terenu, daju sve od sebe, na svakoj utakmici i treningu, jer mnogi zaboravljaju da su se oni za to spremali već dva meseca. Tako da navijam za njih, pokazaće svoju pravu vrednost. Igraju u dobrim klubovima, znaju šta znači državni dres i biće sve dobro.

Naš poznati sportski komentator Aleksandar Stojanović takođe veruje u dobar rezultat Srbije, a prognozira i finale.

foto: adidas Runners Belgrade

- S obzirom na sve okolnosti pod kojima je reprezentacija otišla na Evropsko prvenstvo, mislim da je i ovo što su do sada uradili neverovatan rezultat. Ali, oni su jednostavno vaspitani u tom duhu, tako se i ponašaju i zato i prave tako dobre rezultate, bez obzira na to u kom sastavu idu. Kada je reč o nastavku takmičenja, mislim da je finale realna stvar, a u toj jednoj utakmici sve je moguće.

Glumac Bojan Perić očekuje maksimum u nastavku šampionata.

foto: adidas Runners Belgrade

- Prvenstvo je dosta ujednačeno, nikad nisam gledao šampionat gde su mnoge ekipe ovako slične po kvalitetu. Mislim da će uspeti da se izbore da naprave dobar plasman, kao i uvek. To se od njih i očekuje.

Vladimir Aleksić, glumac, od svih igrača najviše se divi Bogdanoviću.

- Oduševljen sam njihovom igrom, posebno jer su oslabljeni. Nedostaje im Miloš Teodosić, koji je povređen. Bilo je malo bojazni, ali pokazali su izizuetan kvalitet. Stvarno mislim da mogu daleko da doguraju. Voleo bih da ih vidim na postolju i verujem da će tako stvarno i da se desi. Od igrača, divim se Bogdanu Bogdanoviću.

BONUS VIDEO: Goran Dragić za Espreso sport posle pobede nad Ukrajinom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.