ZMAJČEKI SPALILI UKRAJINU! Slovenija je prvi četvrtfinalista Eurobasketa! (VIDEO)
Foto: EPA/Sedat Suna

Osmina finala, Eurobasket

ZMAJČEKI SPALILI UKRAJINU! Slovenija je prvi četvrtfinalista Eurobasketa! (VIDEO)

Kokoškov je pravilno rasporedio minutažu, a najbolji u njegovom timu bio je Rendolf. Amerikanac je postigao 21 poen, a ovaj duel obeležile su i njegove sjajne blokade

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Slovenije, prva je ekipa koja je uspela da se plasira u četvrtfinale Eurobasketa! Ekipa koju sa klupe predvodi naš trener Igor Kokoškov bila je bolja od Ukrajine - 79:55.

Od početka susreta je bilo jasno da je ovo duel mačke i miša. Da je razlika u kvalitetu velika i da Ukrajinci nemaju šta da traže. Dok su uspevali da pogode sa distance, koliko-toliko su bili u igru. Ipak, “zmajčeki” su brzo došli do svoje igre, a prednost je samo rasla.

Kokoškov je pravilno rasporedio minutažu, a najbolji u njegovom timu bio je Rendolf. Amerikanac je postigao 21 poen, a ovaj duel obeležile su i njegove sjajne blokade.

Luka Dončić je flertovao sa tripl-dablom, postigao je 14 poena, imao 10 skokova i 6 asistencija za 24 minuta u igri. Podbacio je Goran Dragić, najbolji strelac Eurobasketa posle grupne faze. 'Dragon' je postigao samo 5 poena, pogodio samo dva od 12 šuteva iz igre, imao je po 4 skoka i asistencije za oko 20 minuta provedenih na parketu.

Jedini dvocifren kod Ukrajinaca bio je Pustozvonov sa 11 poena.

OSMINA FINALA EUROBASKETA

9. septembar

Slovenija - Ukrajina 79:55

14.15 Nemačka - Francuska

17.45 Finska - Italija

20.30 Litvanija - Grčka

10. septembar

11.30 Letonija - Crna Gora

14.15 Srbija - Mađarska

17.45 Španija - Turska

20.30 Hrvatska - Rusija

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.