ĐORĐEVIĆ POSLE BRITANIJE: Pronašli smo pravi fokus, uspeli smo da podelimo minutažu! (FOTO)
Foto: Fonet

Svaka čast, orlovi

ĐORĐEVIĆ POSLE BRITANIJE: Pronašli smo pravi fokus, uspeli smo da podelimo minutažu! (FOTO)

Orlovi su dospeli do prvog mesta u grupi, a Đorđević je bio veoma rečit posle pobede nad Britancima

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević imao je dosta razloga za zadovoljstvo posle trijumfa nad Velikom Britanijom u četvrtom kolu Eurobasketa.

Orlovi su dospeli do prvog mesta u grupi, a Đorđević je bio veoma rečit posle pobede nad Britancima.

foto: EPA/Tolga Bozoglu

- Imam veliko poštovanje prema Velikoj Britaniji, jer svaku utakmicu igraju jako, bez obzira ko je protivnik. Ali, oni ne odustaju. Zato je utakmica jaka. Njima je prosek u prošlim mečevima bio na oko 83 poena. Moji momci su imali pravo razmišljanje, bili su stabilni, nisu mnogo padali. Nismo izgubili mnogo lopti, kontrolisali smo igru, bili dobri. Sada imamo dan odmora, da se spremimo za Belgiju. Gledaćemo i šta će se dešavati s Letonijom, ali uvek mislimo samo o sebi - rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle meča, a preneo je MOZZART Sport.

NOVI INCIDENT U ISTANBULU PRED MEČ SRBIJE: Nepoznati muškarac hteo da uđe sa srpskim košarkašima u halu, nasrnuo na obezbeđenje! (VIDEO)

Objasnio je i da mu je jedan od glavnih ciljeva na današnjem meču bio da raspodeli minutažu svim igračima.

foto: Dado Đilas

- Jedna od primarnih stvari bila je da podelimo minutažu. To smo uspeli, sto me raduje. Morali smo da budemo konstantno obazrivi, Britanci imaju dobre šutere, plejmejkere. Dobro smo pročitali utakmicu, imali smo samo sedam izgubljenih lopti. Spustili smo ih na 68 poena, što je dobro - jasan je Đorđević.

Prema rečima selektora, neke stvari tek sada ležu na svoje mesto.

- Volim da pohvalim javno i kritikujem tajno. Svi ulaze polako u fokus kakvo je ovo takmičenje, kakav je sistem, da ne moraju da se opterećuju. Posebno ne u napadu. Motrićemo na Letoniju, moramo da budemo ozbiljni, idemo na Belgiju. Imali smo i 27 asistencija, sto je baš dobro. Konačno smo došli do pravog fokusa, igre.

BONUS VIDEO: Aleksandar Mitrović posle pobede nad Moldavijom

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.