SALE ĐORĐEVIĆ: Nemam magičan štapić u ruci! Letonija je ekipa u poletu!
Foto: Fonet

selektor analizirao prvog protivnika

SALE ĐORĐEVIĆ: Nemam magičan štapić u ruci! Letonija je ekipa u poletu!

Čeka nas teška utakmica. Letonija je ozbiljan protivnik, rival u poletu, tim sa sjajnom hemijom

Objavljeno:

Seniorska reprezentacija Srbije obavlja poslednje pripreme za premijeru na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, u petak 1. septembra protiv Letonije.

ZAGREVANJE ZA EUROBASKET - predstavljamo grupu D: Srpski pakao! Plašite se Letonaca! (VIDEO)

Sramotni Ajzea Ostin nastavio sa pljuvanjem nakon što je rekao da je Srbija sr***e! A mi ne možemo da verujemo šta mu je najviše zasmetalo! (FOTO)

Naš tim danas, u četvrtak, po rasporedu ima samo popodnevni trening, a selektor Aleksandar Đorđević je pun hvale za prvog rivala u grupi D na Evropskom šampionatu.

foto: Fonetap

- Čeka nas teška utakmica. Letonija je ozbiljan protivnik, rival u poletu, tim sa sjajnom hemijom. Tri-četiri godine ih vodi isti trener, na prošlom EP su bili u istom sastavu kao sada. Fenomenalno kontrolišu loptu, izvanredni su šuteri i atletski dobra ekipa.

DANILOVIĆ: Ima igrača koji se ponašaju kao da nemaju gram mozga!

Mnogi grupu D u kojoj je Srbija nazivaju „grupom smrti“.

- Sigurno je grupa jako teška, stvarno svako svakog može da pobedi. Odavno sam rekao da će na ovom EP da bude puno iznenađenja, da će puno utakmica da se igra na jednu loptu, a tada znate da ne odlučuje samo kvalitet, već i dosta drugih aspekata.

foto: Saša Pavlić Koky

Koliko će naš nacionalni tim biti prinuđen da promeni fizionomiju igre zbog brojnih povreda?

- Mi smo u poslednjem periodu za osam dana imali šest utakmica u kojima smo sve spremili, pred dve poslednje utakmice smo saznali neke stvari o odustajanjima. Prema tome, nemojte da mislite da postoje neki magični štapići u rukama bilo koga, ne samo kod nas u reprezentaciji, nego uopšteno. Košarka je vrlo jednostavna igra koju interpretiraju majstori, igrači koji imaju određene zadatke i odnos prema igri. Od toga polazim i na to se uvek vraćam. Posle turnira u Grčkoj smo imali samo još dva dana treninga. Prema tome, tu je igra postavljena. Imamo dosta opcija gde znamo šta i kako tražimo - objašnjava Đorđević

GROBARI, VIŠE NE BRINITE: Stiglo je odobrenje na koje je Partizan čekao danima! (FOTO)

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs/KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.