Ako Sale ode, njih 6 su glavni kandidati da ga zamene: Koga biste vi izabrali? (FOTO) (ANKETA)
Foto: Dado Đilas

teška odluka

Ako Sale ode, njih 6 su glavni kandidati da ga zamene: Koga biste vi izabrali? (FOTO) (ANKETA)

Ako smatrate da postoji još neko ime koje bi moglo da konkuriše za mesto selektora Srbije slobodno nam napišite u komentaru
Objavljeno: 21:36h

DEJAN RADONJIĆ

foto: Fonetap

Trener Crvene zvezde već godinama beleži uspehe sa klubom sa Malog Kalemegdana, kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni.

Sa crveno-belima ima dve titule prvaka Srbije, tri Kupa Radivoja Koraća i tri ABA lige, uz jedan plasman u TOP 8 Evrolige.

Radonjić ima i iskustva u selektorskom poslu, jer je tri godine bio pomoćnik Duška Vujoševića u reprezentaciji Crne Gore, da bi zatim postao selektor naših suseda, ali se nije dugo zadržao, jer je doživeo neuspeh na Evropskom prvenstvu 2011. godine.

ALEKSANDAR DŽIKIĆ

foto: Saša Pavlić Koky

Svi znamo kakav je strateg, trener Partizana.

Nakon što je dugo godina bio pomoćnik Duška Vujoševića u klubu iz Humske, Džikić je u periodu od 2005. - 2007. godine bio član strušnog štaba Minesote.

Nakon toga slede epizode u Olimpiji, Krki i Lijetuvos Ritasu da bi kasnije bio i selektor Makedonije, pre nego što se vratio u Partizan.

U pitanju je edukovan trener, koji prati trendove moderne košarke, ali je pitanje koliko mu odgovara selektorska uloga, jer je navikao da vodi timove čiji roster je on sklapao od profila igrača koji odgovaraju sistemu njegove igre.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.