JOKIĆU NIKO NE MOŽE DA ZABRANI DA IGRA ZA SRBIJU! Oglasio se Saša Danilović OŠTRIM saopštenjem!
Foto: Dado Đilas

prekid svih spekulacija

JOKIĆU NIKO NE MOŽE DA ZABRANI DA IGRA ZA SRBIJU! Oglasio se Saša Danilović OŠTRIM saopštenjem!

Košarkaški savez Srbije je izdao saopštenje povodom situacije sa igračem Denvera
Objavljeno:
foto: AP

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo, ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koji imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

foto: Dado Đilas

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nagetsa gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS - „Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?“:

foto: Profimedia

- Na osnovu dogovora između NBA i FIBA mi ne možemo i nećemo zabraniti Nikoli da igra za Srbiju. Obratite mi se ako imate još nekih daljih pitanja. Već sam razgovarao sa selektorom Sašom Đorđevićem u vezi sa ovom situacijom. Hvala - navodi se u odgovoru Denvera.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.