FIBA IZDALA SAOPŠTENJE PRED POČETAK OSMINE FINALA: Tiče se sudija, tu je i jedan Srbin!
Nikola se svađa sa sudijama, Foto: EPA/Martin Divisek

da vidimo šta će biti

FIBA IZDALA SAOPŠTENJE PRED POČETAK OSMINE FINALA: Tiče se sudija, tu je i jedan Srbin!

Nihove performanse se prate od strane nepristrasnih sudijskih eksperata

Objavljeno:

Završena je prva faza Evrobasketa, a uoči početka nokaut faze određeno je 20 sudija koje će deliti pravdu.

Prvenstvo je počelo 44 arbitra, a u Berlinu će ih biti 24. Među njima se našao i jedan srpski arbitar, Aleksandar Glišić.

Kao i uvek sa FIBA sudijama, i ovog puta je bilo puno kontrovrzi, a najveći propusti viđeni su u duelima Litvanije i Nemačke, odnosno, Turske i Gruzije.

Nestajale su 22 sekunde, nisu se izvodila slobodna bacanja posle tehničke greške i zbog toga su te sudije eliminisane sa turnira.

To je FIBA i zvanično potvrdila saopštenjem: - Trojica sudija i komesar sa tog meča neće ići u Berlin, priznajemo da je tu napravljena velika greška. Druga greška je napravljena tokom meča Turske i Gruzije. Analizom je utvrđeno da je sudija zaustavio sat pomoću uređaja koji se nalazi na njegovoj uniformi, ali je jedan od igrača u toj gužvi ponovo aktivirao sat slučajno. Uveli smo dodatne mere kako bismo sprečili da se tako nešto ponovi i da i arbitri sude na visokom nivou - navodi se u saopštenju. - Nihove performanse se prate od strane nepristrasnih sudijskih eksperata i prati se njihovo suđenje, kako individualno, tako i kao tim. FIBA će nastaviti da prati sve i da uvodi dodatne mere, ali će u isto vreme štititi sve arbitre i zato pozivamo sve, kao i igrače na terenu da pokažu poštovanje na parketu - istakli su iz FIBA.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.