FINCI DODATNO ZAKOMPLIKOVALI SITUACIJU U GRUPI: Česi pretpeli novi šok, sada ih samo Srbija može spasiti!
Duel Finske i Češke, Foto: EPA/Martin Divisek

eurobasket grupa d

FINCI DODATNO ZAKOMPLIKOVALI SITUACIJU U GRUPI: Česi pretpeli novi šok, sada ih samo Srbija može spasiti!

Češka će u poslednjem kolu igrati protiv Izraela i videćemo da li će u ovoj fazi takmičenja i završiti učešće na Evrobasketu

Objavljeno:

Košarkaši Finske pobedili su Češku u četvrtom kolu Evrobasketa rezultatom 98:88.

Finska je u ponedeljak uveče ubedljivo izgubila od Srbije, ali je zato već u utorak uspela da nadigra Češku i ostvari zlata vrednu pobedu.

Finci sada imaju skor 2 pobede i 2 poraza, dok su Česi na 1 pobedi i 3 poraza i trenutno su na ivici ispadanja iz grupe D, gde igraju kao domaćini u Pragu.

Sada su u O2 Areni posustali, Lauri Markanen i Sasu Salin su ipak bili preveliki zalogaj za Čehe kojima se vratio Tomaš Satoranski koji je podelio 9 asistencija, ali evidentnjo nije bio onaj stari jer je iz igre šutirao 1/8.

Sa 34 poena je najefikasniji bio upravo Lauri Markanen uz 10 uhvaćenih skokova, dok je 23 ubacio Sasu Salin, Peteri Koponen 14, a Elijas Valtonen meč je završio sa 11 postignutih poena.

U redovima Češke, 22 poena je imao Vojteh Hruban, 15 je ubacio Jan Veseli (uz 6 skokova i meč je završio ranije zbog 5 ličnih grešaka), dok su po 13 poena postigli Patrik Auda i Jaromir Bohačik.

Češka će u poslednjem kolu igrati protiv Izraela i videćemo da li će u ovoj fazi takmičenja i završiti učešće na Evrobasketu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.