JANIS SAMLEO UKRAJINCE: Monstruozna partija košarkaša Milvokija, ko će sad na Srbiju!?
Janis Adetokumpo, Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

eurobasket grupa c

JANIS SAMLEO UKRAJINCE: Monstruozna partija košarkaša Milvokija, ko će sad na Srbiju!?

Do kraja se pitanje pobednika nije postavljalo i Grčka dolazi do četvrte pobede, a Ukrajincima se piše prvi poraz

Objavljeno:

Košarkaši Grčke pobedili su Ukrajinu rezultatom 99:79 u četvrtom kolu Evrobasketa.

Reprezentacija Grčke je bila rešena da grupnu fazu završi bez poraza i nakon odlične igre postala prva selekcija koja je porazila Ukrajinu.

Ukrajinci su već imali tri čudesne utakmice, ali je selektor "Helena" Dimitris Itudis pronašao način da zatvori Svjatoslava Mihaljuka u ključnim momentima i Grčka odnosi trijumf.

Mihaljuk je bio najzapaženiji u redovima Ukrajine sa 16 postignutih poena i uz to je imao i 4 skoka, toliko je imao i Isuf Sanon, dok su po 10 ubacili Sidorov i Aleks Len.

Janis Adetokumbo je sa 41 poenom i 9 skokova predvodio Grčku, a na tribinama je imao podršku timskog kolege iz Milvoki Baksa, Krisa Midltona.

Fantastičnog Janisa ispratili su Nik Kalates sa 13 poena, 5 skokova i 6 asistencija dok je Tajler Dorsi susret okončao sa 13 poena, 2 skoka i 1 asistencijom.

Grčka je meč jako dobro počela i stekla ranu prednost, ali su Ukrajinci po dobro oprobanom receptu na krilima Sanona i Mihaljuka uspeli da istope to vođstvo, da bi potpuno šokirali Grke u drugoj četvrtini.

Rešetali su koš "Helena", a Itudis je nekako ostao miran iako je njegov tim imao -13 na poluvremenu, pa su Grci u trećoj četvrtini potpuno razbili Ukrajinu ubacivši im 32 poena za 10 minuta košarke.

Do kraja se pitanje pobednika nije postavljalo i Grčka dolazi do četvrte pobede, a Ukrajincima se piše prvi poraz.

Košarkaši Litvanije pobedili su Mađarsku rezultatom 87:64 u 4. kolu Evrobasketa.

Najefikasniji je bio Jonas Valančijunas sa 21 poenom i 8 skokova, Domantas Sabonis je ubacio 19 uz 8 skokova i 4 asistencije, 15 je imao Grigonis i 10 Jokubaitis.

Na drugoj strani, 16 poena je postigao Zoltan Perl, dok su po 10 poena postigli Rosko Alen i David Vojvoda i treba napomenuti da su Mađari bili bez najboljeg igrača, Adama Hange.

Litvanci će imati šansu da izbore plasman u nokaut fazu, ali za tako nešto će morati da nadigraju više nego neugodnu Bosnu i Hercegovinu u poslednjem kolu grupne faze.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.