00:41

Kalinić tražio od Pešića slobodan dan

ŠOU NA KONFERENCIJI!

PEŠIĆEV OSMEH SREĆNOG ČOVEKA! Kalinić molio za slobodan dan, selektor mu postavio uslov! (VIDEO)

Trener reprezentacije Srbije najavio je i sledeći susret sa Izraelom

Objavljeno: 00:10h

Skinuo je kapu Svetislav Pešić svojim igračima zbog zalaganja, igre i pobede nad Finskom (100:70) u utakmici koja je bila označena kao derbi kola, a bila je sve - samo ne derbi.

Sa osmehom zadovoljnog čoveka Pešić je u dahu analizirao utakmicu i istakao da je ovo bila timska pobeda.

- Želim da čestitam svim igračima, ne samo zbog pobede, već posebno zbog ozbiljnosti u pristupu od početka utakmice. Odlična koncentracija, pogotovu u tranzicionoj odbrani. Finska je defintivno najbolja tranziciona ekipa među konkurencijom ovde. Zbog toga želim da istaknem još jednom na ozbiljnosti koju su pokazali od prvog do poslednjeg minuta. Finska je postigla veliki broj poena iz tranzicije u prethodne dve utakmice. Ako kontrolišete taj segment kod Finske, odmah kontrolišete i šut za tri. Oni su ubacili samo devet trojki uz 27 odsto preciznosti. Utakmica Finske i Poljske mnogo nam je pomogla da se pripremimo za ovu utakmicu - poručio je Svetislav Pešić.

Iskoristio je Pešić priliku da pohvali igrače koji su imali veliki uticaj na pobedu iz drugog plana...

- Osim pobede, ova utakmica dala nam je mnogo toga. Važno nam je bilo da je Nedović dobio minute, da odigra, on nam je važan igrač. Drago mi je da je dobro ušao u utakmicu i da ga je šut poslužio. Jagodić Kuridža je odigrao ono što se od njega traži. Ekipa da bi mogla da raste i pobeđuje, mora da ima podršku svih igrača.

1 / 3 Foto: Starsport©

O statusu Vanje Marinkovića i Nikole Milutinova...

- Vanja ima stomačne probleme, nadamo se da će uskoro biti bolje. Uzeo je lekove. Nikola će imati u utorak trening, prvi sa ekipom posle nekog vremena, videćemo da li će da igra protiv Izraela. On nam je jako važan.

Za kraj - najava susreta sa Izraelom...

- Ukupan pristup mora da bude minimum isti kao protiv Finske. Mi ne preterujemo u našim zahtevima. Imamo igrače koji su doživeli sve, pobede i poraze. Mi moramo da pobeđujemo, ako hoćemo da se popravljamo, da uvek budemo bolji.

Timska hemija u reprezentaciji Srbije je na najvišem nivou, i to ne govore samo igre na terenu, već i situacije van njega.

Tako su na konferenciji za medije nakon treće pobede na prvenstvu protiv Finske svoj šou imali Nikola Kalinić i Svetislav Pešić.

1 / 3 Foto: Starsport©

Krilni košarkaš je upitao selektora da li bi mogli da dobiju slobodan dan između duela sa Izraelom i Poljskom, na šta se Kari nasmejao pa mu potom odgovorio:

- Ako pobedimo protiv Izraela... 'Ajde da vidimo, da ne donosimo prerano odluke - rekao je selektor Srbije uz osmeh.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.