HLADAN TUŠ ZA SLOVENCE! Bosanci režirali SENZACIJU, Musa i Roberson srušili evropske prvake!
Duel Dončića i Nurkića, Foto: Profimedia

šok!

HLADAN TUŠ ZA SLOVENCE! Bosanci režirali SENZACIJU, Musa i Roberson srušili evropske prvake!

Bosanci posle neverovatne drame savladali šampione Evrope

Objavljeno: 20:05h

Veliko iznenađenje na Evropskom prvenstvu košarci! Selekcija Bosne i Hercegovine je zabeležila drugu pobedu na Eurobasketu i to nad favorizovanom Slovenijom rezultatom 97:93.

Čitav meč smo gledali egal utakmicu, a na kraju su Bosanci uspeli da uzmu meru evropskom šampionu! Najzaslužniji za ovu senzaciju su Musa i Roberson, dok Luka Dončić definitivno nije bio na očekivanom nivou ove večeri.

Slovenija je napadački izvanredno započela ovu utakmicu, postigli su Dončić i drugovi čak 32 poena u prvom kvartalu, vodili šest poena prednosti, ali je i reprezentacija BiH imala svoje velike adute u napadu, pre svih Musu i Robertsona koji je zatrpavao koš Slovenije pogocima za tri poena.

Košarkaška reprezentacija Slovenije, Košarkaška reprezentacija BiH, Eurobasket 2022
foto: Profimedia

Vodila se ravnopravna borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu i sve je ''mirisalo'' na dramatičnu završnicu, što se i dogodilo.

Reprezentacija BiH je u poslednji minut meča ušla sa blagom prednošću, a Dončića na drugoj strani nije služio šut kada je bilo najvažnije.

Edin Atić je u samom finišu postigao ključne poene za selekciju BiH koja je povela sa 95:91, posle čega Dončić poentira na šest sekundi do kraja za 95:93.

Jedina nada za Slovence tada je bila penal-završnica i što češći prekidi igre, ali selekcija Bosne i Hercegovine jednostavno nije mogla da propusti ovu fantastičnu priliku da ostvari pobedu protiv aktuelnog šampiona Evrope.

Uspeli su da izdrže pritisak, bili su koncentrisani sa linije penala, na kraju je Robertson stavio tačku.

On je sa 23 poena i sedam pogođenih trojki bio i najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Musa ga je pratio sa 22 poena. Kod Slovenaca Čančar 22, Dragić 20, a Dončić 16 poena uz po osam skokova i asistencija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.