PEŠIĆ OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO U TABORU ORLOVA: Imali smo probleme, STRAŠNO mi je žao - pa rekao ono što smo čekali
Svetislav Pešić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

iskren do koske

PEŠIĆ OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO U TABORU ORLOVA: Imali smo probleme, STRAŠNO mi je žao - pa rekao ono što smo čekali

Pešić održao konferenciju za novinare pred meč sa Holandijom

Objavljeno: 21:51h

Selektor Srbije Svetislav Pešić je govorio na konferenciji za medije pred start Evropskog prvenstva.

Košarkaši Srbije sutra uveče od 21.00 čas u "O2 Areni" u Pragu započinju svoj pohod ka zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu.

Protivnik ne bi smeo da predstavlja nikakav problem, uzimajući renome našeg tima, a to će biti selekcija Holandije.

Prvo se osvrnuo na probleme koje je imao naš sastav sveukupno tokom ciklusa vezano za povrde.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Starsport©

- Ukupno gledano, možemo malo i za njega da kažemo, da iskoristim priliku ovde, pošto nisam imao priliku da to sinoć saopštim. Odredili smo ekipu, bilo je tu dosta povreda, svega po malo je bilo... Sezona koju su svi naši igrači, ali ne samo naši, videli ste i druge ekipe, neki su odustali i neće biti na šampionatu, to se i kod nas dešava. Oni su igrali do samog kraja, ta sezona traje, ogromni su napori i sve te stvari koje se dešavaju u smislu zdravlja i povrda nisu iznenađenje, već su razlog što sam unapred rekao. Vodimo računa, videli ste da sam direktorom reprezentacije, kasno doneo odluku, ne zato što smo želeli da to uradimo, nego jednostavno imali smo probleme.

Potom je opširno govorio nedaćama reprezentacije i neigranju Bogdanovića i Bjelice.

- Bjelica nije mogao da se priključi i da trenira kao što smo očekivali. Meni je strašno žao, uvek sam imao u glavi da će on biti sa mnom kada sam uzimao reprezentaciju. Bogdanović je imao tu tešku povrdu, morao je da ide na operaciju i sa njim sam planirao da bude noseći igrač... Želim da istaknem jednu stvar, a to je da pošto imam tu neko iskustvo sa reprezentacijom Nemačke, Jugoslavijom, da igrači kojima smo se zahvalili, a nismo nikoga precrtali, zahvalili smo im se, nismo ih kaznili, donosili smo samo odluke. Igrači su ostali do zadnjeg treninga, moram da izrazim apsolutni respekt tim momcima koji su pokazali da žele dosta u tom procesu sa reprezentacijom i na ovakav način. Mi na njih apsolutno računamo, značiće nam i za budućnost reprezentacije.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

O Holandiji...

- Važno da poštujemo svakog protivnika, očekujemo tim koji će biti motivisan. Moramo da demonstriramo minimum te motivacije koju će oni imati, to očekujem od tima. Naš cilj je da vidimo kako je moguće pobediti, a sledeći cilj je da se poboljšavamo iz meča u meč. To je proces, moramo da radimo naporno kao večeras na treningu.

O pritisku...

- Ne bih dovde stigao da sam osećao pritisak, odgovornost da. Prvo prema sebi, a onda prema košarkašima. Volim tu odgovornost. Sve je u interesu ekipe, ja sam svoju knjigu napisao. Ne onu što sam napisao, već sam svoju karijer napisao. Ovde sam da mladim momcima, timu, da im pokažem pravi put. Da vratimo srpsku košarkašku tamo gde da pripada. Srpski košarku gledam kroz veliku sliku, a na toj fotografiji nije samo reprezentacija. Gledam košarku kao kompletan paket i tom paketu želim da dam doprinos. Zato sam došao.

Za kraj je dao pozitivne vesti o stanju Nikole Milutinova.

- Za Nikolu, on je sada super, mnogo je bolje, profesor Radovanović je doneo odluku da zbog virusa ostane i možda će doći već sutra, videćemo kako će to da bude. Mi smo sada vrlo srećni što je on već osposobljen. Videćemo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.