"Autsajderi smo celog života, ne samo sutra!"
Košarkaši Srbije, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

eurobasket 2022

"Autsajderi smo celog života, ne samo sutra!"

Prvi protivnik Srbije na Eurobasketu vrlo dobro zna šta ga čeka

Objavljeno: 20:44h

Selektor košarkaške reprezentacije Holandije Mauricio Buskalja rekao je da će meč protiv Srbije biti težak, ali da veruje u svoj tim.

Srbija i Holandija sutra od 21 sat igraju prvi meč na Evropskom prvenstvu u Pragu, a u grupi D su još Češka, Izrael, Finska i Poljska.

- Želimo da budemo košarkaška zemlja, hoćemo da budemo najbolja moguća verzija sebe. Sve je počelo pre tri godine i sada je sladak kraj ovog putovanja. Ponosan sam, biće ovo veliki izazov, teška utakmica, ali želimo da igramo sa velikom željom na terenu. Ovo je veliki trenutak za našu košarkašku istoriju, spremni smo da se borimo i uživamo - rekao je Buskalja na konferenciji za medije.

- Autsajderi smo celog života, ne samo sutra. Uvek moramo tako da igramo puno entuzijazma, pasije… Energija mora da bude na izuzetnom nivou. Sjajan srpski tim će nas gurati da igramo tako. Lopta je jedna, utakmica traje 40 minuta… Najvažnije je da nastavimo da se borimo, važan je pozitivan pritisak. Želimo da napredujemo, igra se po sistemu da je svaka utakmica za sebe. Najvažnije je da držimo tu jednu liniju, da ne odstupamo od nje, od toga kako želimo da igrama - rekao je selektor Holandije.

Mauricio Bruskalja
Mauricio Bruskaljafoto: Profimedia

Kapiten Holandije Vorti de Jong raduje se utakmici protiv Srbije.

- Ovo je sjajno putovanja, još od 2015. godine. Zadovoljstvo je biti ovde, među ovim sjajnim ekipama. Imamo motivisanu grupu košarkaša, neki su bili ovde 2015, a imamo i nove koji su došli tokom ovih godina - rekao je kapiten.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.