Portugalija vlada Evropom! Bez Ronalda šokirali Francusku usred Pariza! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

FINALE EURO 2016

Portugalija vlada Evropom! Bez Ronalda šokirali Francusku usred Pariza! (FOTO) (VIDEO)

Tekstualni prenost dešavanja u finalu Evropskog prvenstva pratili ste na Espreso.co.rs
Objavljeno: 00:08h

U drugo poluvreme oba tima ulaze oprezno i prvo uzbuđenje bilo je kada je Pol Pogba šutirao iz velika daljine, ali je lopta otišla visoko preko gola. Živost na utakmicu unosi Kingsli Koman koji je u 58. minutu zamenio indisponiranog Pajea.

Upravo je igrač Bajerna bio kreator jedne od najboljih prilika na meču - centrirao je sa leve strane, Grizman je gađa glavom, ali je lopta ponovo otišla iznad gola. Devet minuta kasnije pokušao je i Žiru na Pogbinu asistenciju, ali ponovo je bio sjajan Rui Patrisio.

Portugal se probudio pet minuta kasnije kada umalo da Nani savlada Ljorisa posle udarca sa desne strane, ali je pitanje da li je on šutirao u gol ili je hteo da centrira. Zatim je odbitak uhvatio Kverežma makazicama, međutim šutirao je direktno u Ljorisa koji je uhvatio živu loptu. To su bili prvi udarci u okvir gola čuvara mreže Totenhema!

Najuzbudljiviji period utakmici dodatno je začinio i Musa Sisoko koji je šutirao sa tridesetak metara, a čik pogodite - ponovo je bio briljantan Patrisio!

U 92. minutu šansu utakmice imao je Žinjak koji je fenomenalno okrenuo Pepea, gađao bliži ugao, ali je pogodio stativu i otišlo se u produžetke.

U nastavku je viđena gruba igra sa obe strane i prvo uzbuđenje viđeno je tek pred sam kraj produžetka kada je Eder šutirao glavom posle Kvarežmonog kornera, ali je na visini zadatka bio Ljoris.

Drugi produžetak nam je doneo ono najbolje što fudbal može da pruži - Portugal je krenuo agilnije i u 108. minutu je Gereiro sa više od dvadeset metara iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Minut kasnije se desilo čudo - povukao je Eder loptu, šutirao po zemlji sa 25 metara ispod Umtitija i lopta je završila u mreži!

To je i bio konačan rezultat i Portugal je po prvi put u svojoj istoriji postao šampion Evrope!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.