Portugalija vlada Evropom! Bez Ronalda šokirali Francusku usred Pariza! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

FINALE EURO 2016

Portugalija vlada Evropom! Bez Ronalda šokirali Francusku usred Pariza! (FOTO) (VIDEO)

Tekstualni prenost dešavanja u finalu Evropskog prvenstva pratili ste na Espreso.co.rs
Objavljeno: 00:08h

Stari kontinent je dobio novog fudbalskog vladara i to je reprezentacija Portugala! Izabranici Fernanda Santoša su u uzbudljivom i tvrdom meču uspeli da slome otpor Francuske i trijumfuju rezultatom 1:0 posle produžetaka!

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Junaci meča bili su golman Rui Patrisio, koji je postavio rekord Evropskih prvenstva po broju odbrana i Eder fenomenalnim pogotkom u 109. minutu igre!

foto: Reuters

Izabranici Didijea Dešama su bolje otvorili meč, ali je prvu priliku na meču imao Nani koji je sa desetak metara šutirao preko gola iz izgledne situacije. To kao da je bila opomena domaćoj ekipi koja od tog trenutka uzima loptu u svoje ruke i počinje da kidiše na gol rivala.

Jedan od trenutaka koji je obeležio finalnu utakmicu se odigrao u 8. minutu kada je Dimitri Paje oštro startovao na Kristijana Ronalda. Koleno najboljeg svetskog fudbalera nije izdržalo i on je bio prinuđen da napusti igru u suzama u 20. minutu.

Nedugo posle tog duela "petlovi" su imali najbolju šansu u prvom poluvremenu - Paje je pogodio sa desne strane u obrvu Grizmana koji je dobro šutirao, ali je često osporavani Rui Patrisio pokazao klasu i fenomenalnom paradom izvadio loptu iz gola.

U nastavku su momci u plavim dresovima bili konkretniji, a sve konce je vukao na ovom prvenstvu sjajni Sisoko, uglavnom solo akcijama. Pred kraj prvih 45 minuta, Portugal se oslobodio pritiska i sve češće je bio pred golom Ljorisa. Ipak, rezultat je ostao nepromenjen.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.