Fudbal je igra u kojoj uvek pobede Nemci... Osim ako je protivnik Italija! (VIDEO)
Foto: AP

panceri protiv tradicije

Fudbal je igra u kojoj uvek pobede Nemci... Osim ako je protivnik Italija! (VIDEO)

Zajedno su osvojili osam Svetskih i četiri Evropska prvenstva, ali kada pogledamo istoriju njihovih duela dolazimo do jednog fascinantnog podatka
Objavljeno:

Polako raste euforija pred subotnji susret dve najuspešnije evropske selekcije Italije i Nemačke u okviru četvrtfinala prvenstva u Francuskoj.

Dva tima su možda pokazala i najviše u dosadašnjem delu takmičenje i prava je šteta što se sastaju već u "top 8", ali nema sumnje da nas očekuje možda i najbolja utakmica do sad.

Zajedno su osvojili osam Svetskih i četiri Evropska prvenstva, ali kada pogledamo istoriju njihovih duela dolazimo do fascinantnog podatka - "Panceri" nikada nisu pobedili "azure" na velikim takmičenjima!

Predstavljamo vam pet utakmica koje su dokaz da je fudbal igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci osim ako je protivnik Italija!

1. Evropsko prvenstvo 2012. godine

Svi se sećamo prethodnog prvenstva kada je Italija predvođena Balotelijem održala bukvicu "pancerima" u polufinalu i trijumfovala rezultatom 2:1. "Azuri" su potom poraženi u finalu od Španaca.

2. Svetsko prvenstvo 2006. godine

Nemačka je bila domaćin Mundijala, ali srca njenih navijača su slomljena posle poraza od kasnijih šampiona i to nakon produžetaka rezultatom 2:0... Heroji pobede bili su strelci Fabio Groso i Alesandro del Pjero, dok je za igrača utakmice proglašen popularni "Mocart", Andrea Pirlo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.