VEČERAS ĆE SE NA RTS-U UŽIVO IZVESTI RITUAL VRADŽBINE: To će uraditi SRPKINJA koju svi znamo!
Foto: Đorđe Barudžija

šok

VEČERAS ĆE SE NA RTS-U UŽIVO IZVESTI RITUAL VRADŽBINE: To će uraditi SRPKINJA koju svi znamo!

Otkrila je sve zanimljivosti vezane za njen nastup

Objavljeno: 15:32h

Danas će se održati drugo polufinalno veče "Pesme za Evroviziju", takmičenja za numeru koja će predstavljati Srbiju u Torinu u maju.

Pevačica Sara Jo ekskluzivno za jedan portal progovorila je pred večerašnji nastup.

Šta bi za tebe značilo da predstavljaš Srbiju u Italiji, u zemlji u kojoj si rođena i provela određeni period života?

1 / 7 Foto: Printscreen Instagram

- To učešće u Torinu bi imalo težinu iz više razloga. Sama činjenica da predstavljam svoju zemlju ima određenu odgovornost i sa sobom nosi posebne emocije. Ove godine se održava u Italiji gde sam se rodila i zbog toga sam želela da se baš ove godine prijavim na PZE, da okušam sreću i da se, ako pobedim, ponovo vratim na evrovizijsku scenu i osetim njene čari kao što je to bilo 2013. godine.

Da li bi odlazak na Evroviziju u Torinu bio tvoj najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri?

- Osećam s jedne strane veliku podršku i ljubav, kao nikada do sada, a s druge strane i nikad veći pritisak jer su očekivanja od strane publike i mene same veoma velika. Spremna sam, vredno radim i ako budem otišla nadam se da će publika u svetu osetiti našu energiju. Mislim da će nam nastup biti veoma zapažen.

Da li bi volela da pobediš u Torinu i dovedeš Evroviziju u Srbiju?

- Svaki izvođač koji ode na Evroviziju ima veiku želju da pobedi. Mnogo faktora utiče na to. Poslednjih godina je sve jasnije da pravila više nema. Ranije se činilo da je postojao određeni kalup, ali poslednjih godina je akcenat na autentičnosti. Mi smo se za tu priliku i te kako dobro spremili da bismo predstavili što bolje i sebe i Srbiju.

Na sceni će biti i tvoj dečko profesionalni plesač Žiga Sotlar. On je ujedno zadužen i za celu koreografiju. Koliko ti pomaže i olakšava ceo proces što sve vreme pored sebe imaš voljenu osobu?

- S obzirom na koncept i ideju samog nastupa nisam se uopšte dvoumila da on bude taj koji će osmisliti celu koreografiju. Imaću četvoricu plesača iz Slovenije, među njima je i on. Njih krasi posebna disciplina, red i rad. Pravo je uživanje raditi sa njima. U ovim trenucima mi znači njegova podrška, što na sceni, što van nje. Iskreno, ponosna sam na to što smo uspeli da spojimo i privatno i poslovno. Sve vreme tokom rada na nastupu i koreografiji pratila nas je dobra energija. Bilo je dana kada je bilo velikih pritisaka, umora, ali smo sve izgurali.

1 / 6 Foto: Instagram

Tvoj komentar na to što se priča da je PZE nameštena i da si platila pobedu na istoj?

- Toliko puta su se takve priče provukle kroz moju karijeru, pa nikad ni na jednom takmičenju nisam pobedila. Tako da, toliko o tome da nešto plaćam. Suludo je vraćati se na takve teme. Nažalost, živimo u svetu gde ljudi konstantno pokušavaju da nekako umanje uspeh drugih ljudi, pogotovo kada su žene u pitanju. Odavno sam počela da ne obraćam pažnju na to i prebacujem fokus na druge stvari, jer bi me razmišljanja o tome samo bespotrebno trošila. Moja dela i tok moje karijere potpuno suprotno dokazuju jer sam sve sama stvorila sa svojih deset prstiju.

Kako je nastala pesma "Muškarčina"?

- Pre par meseci, kada je raspisan konkurs za Pesmu za Evroviziju 2022. našli smo se u studiju sa Cobijem. U početku je bilo teško započeti proces, ali smo se oboje složili u tome da želimo nešto novo, drugačije i sveže. Dala sam mu slobodu i puno poverenje i indikacije u kom smeru otprilike treba da ide i šta sam u tom trenutku osećala da može da bude nešto što bih mogla najbolje da iznesem. Rekla sam mu da želim mračniju atmosferu, mističniju, kao neka vradžbina. On je to uspeo da napravi već sa prvim demo snimkom. Njegova ideja je bila da se pesma zove "Muškarčina". Napravio je nacrt teksta koji je posle razradila Bojana Vunturišević. Imali smo nekoliko verzija pesama i bilo je teško da se odlučimo za jednu. Svaka je sjajno zvučala, ali smo se na kraju odlučili za ovu koju smo predstavili.

Sara Jo je samim tim najavila da će večeras odglumiti ritual vradžbine.

Bonus video:

02:51

Sara Jo odgovorila Aci Lukasu na prozivke: Videćemo ko je kako spremio nastup

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.