SRPSKA PEVAČICA BILA U 12 BRAKOVA: Kakva ISTINA je danas OTKRIVENA, pa ovo je POTPUNI HIT!
Foto: Printscreen

šok

SRPSKA PEVAČICA BILA U 12 BRAKOVA: Kakva ISTINA je danas OTKRIVENA, pa ovo je POTPUNI HIT!

Pevačica je otkrila kako je stekla radne navike još u mladosti

Objavljeno:

Pevačica Maja Odžaklijevska pre gotovo dve decenije odlučila je da prestane da peva, te se sada samo povremeno pojavljuje u određenim televizijskim emisijama, a detalje iz njene prošlosti malo ko zna.

- Imala sam 12 takozvanih brakova. Kako dođe onaj momenat da krene zvocanje ili ponašanje koje mi se ne dopada, ja trpam sve stvari u kese za đubre i kažem: "Stvari su ti ispred." Ćao, doviđenja i novi brak. Moja majka je govorila: "Jedan se otegao, drugi se protegao" - rekla je ona gostujući u jednoj emisiji.

Pevačica je otkrila kako je stekla radne navike još u mladosti.

- Fantastično mi je legla lepršavost i nekonvencionalnost tamošnjeg školskog sistema. Da bih pomogla majci već u 13. godini počela sam da radim. Bila sam bebisiterka. Tamošnja osnovna škola fantastično me je pripremila za život. Već u četrnaestoj, uz školu, radila sam u fabrici konzervi. Sa vršnjacima sam izgužvane konzerve stavljala u kalup i ispravljala ih. - priča pa nastavlja:

1 / 5 Foto: Dragan Kadić

Jednoličan posao radila sam - pevajući! A u školi su se razvijale moje umetničke sklonosti - nastavila je priču pevačica, dodajući da je ipak srednju školu upisala u Skoplju jer je njena majka smatrala da je makedonski sistem školovanja mnogo stroži i manje tolerantan.

Maja Odžaklijevska je zahvaljujući svom dugogodišnjem radu i postojanju na javnoj sceni dala vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi zbog čega je nagrađena nacionalnom penzijom.

Pevačica je svojevremeno izjavila da živi samo sa penzijom od 33.000 dinara, a sada će joj životni vek biti olakšan zahvaljujući nacionalnoj penziji koja iznosi 60.000. Odžakljevska ne krije da su je ove vesti oraspoložile i ističe da je ovo priznanje dokaz da nije uzalud radila svoj posao.

- Srećna sam, a pomalo euforična. Znači da nisam uludo radila svoj posao i da sam to činila na dobar način. Mislim da je ovo prestižno priznanje i divim se svakom ko ga osvojio. Nadam se da neće biti nezadovoljnih odlukom. Mi smo se trudili da Srbiju uvek na pravi način predstavimo u svetu - kazala je Maja.

1 / 4 Foto: Printscreen

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je predlog komisije o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi. a dvadeset umetnika, među kojima je i Maja, dobijaće do kraja života dodatak od 60.000 dinara na redovnu penziju, tvz. nacionalnu penziju.

Osim nje, ovakav vid dohodka dobijaće i dramski umetnik i glumac Bogdan Diklić, dramski umetnik, glumac Vojislav Brajović, dramski umetnik, glumac Lazar Ristovski, baletski umetnik Konstantin Kostjukov, stručnjak u kulturi Radoslav Zelenović, vokalni solista Maja Odžaklijevska, muzičar Borisav Ðorđević i drugi.

Bonus video:

01:15

Maja i S*KSI TATICA na krevetu: Nakon burne svađe nikad intimniji DA LI ĆE USPETI DA JOJ ODOLI I NE PREVARI ŽENU

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.