UKRAJINSKA POBEDNICA NA EVROVIZIJI POBEGLA IZ ZEMLJE: Uživo otkrila PRAVU STANJE i poručila BRUTALNE REČI! (VIDEO)
Foto: Tviter

potresno

UKRAJINSKA POBEDNICA NA EVROVIZIJI POBEGLA IZ ZEMLJE: Uživo otkrila PRAVU STANJE i poručila BRUTALNE REČI! (VIDEO)

Po dolasku u Istanbul, ukrajinska pevačica javila se u TV emisiju, te govorila o napuštanju svoje zemlje.

Objavljeno:

Džamala, ukrajinska pevačica koja je 2016. godine pobedila na Evroviziji, nakon potresnog bega iz Ukrajine, utočište sa svojom decom pronašla je u Istanbulu.

Popularna pevačica je Ukrajinu predstavljala na Evroviziji 2016. godine, a svojom pesmom ispričala je emotivnu istoriju svoje porodice i užase prisilne deportacije krimskih Tatara od strane Staljina. Sada je doživela sličnu sudbinu u svojoj zemlji koju su napale ruske trupe.

"Rusija napada moju zemlju. Mirne ljude u ukrajinskim gradovima. Za mene je ovo glupost. Potrebna nam je podrška celog sveta. Ovaj rat mora odmah da se završi", poručila je.

Džamala
foto: Tviter

Tokom vikenda Džamala je podelila niz emotivnih postova na Instagramu koji pokazuju kako ona i njeno dvoje dece prelaze granicu s Rumunijom bez njenog muža, koji je ostao da pomogne u odbrani zemlje.

Po dolasku u Istanbul, ukrajinska pevačica javila se u TV emisiju, te govorila o napuštanju svoje zemlje.

"Ove noći sam stigla u Istanbul kod sestre. Odlučila sam da napustim Kijev, 24. februara uveče, kada su se u blizini moje kuće začule eksplozije. Odlučili smo da sa decom odem u zapadnu Ukrajinu — u Ternopil, a možda i u Lavov. Tamo smo proveli noć u jednom selu s nekim ljudima. Razmišljali smo o tome da ostanemo tamo i da čekamo neko vreme da vidimo hoće li se situacija razjasniti", izjavila je.

Međutim, nakon što je zarobljen aerodrom u blizini Kijeva, odlučila je da napusti zemlju, a utočište je našla u Istanbulu.

"Nemam poverenja. Čak i 2016. godine, kada sam išla na Eurosong sa svojom pesmom '1944', bilo je drugačije. U celoj Rusiji vodila se velika informativna kampanja protiv moje porodice. Sada se ne osećam sigurno", dodala je.

Bonus video:

01:20

HOLIVUD I MRAMORAK! KURIR U SELU ŽENE NBA ZVEZDE Bivša striptizeta zaboravila svoje! Danijelina baka za praunuka saznala iz novina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.