NAJNOVIJA VEST: RUSIJA IZBAČENA SA TAKMIČENJA, tu je i OBAVEŠTENJE!
Evrovizija, Foto: Profimedia

au, ČOVEČE!

NAJNOVIJA VEST: RUSIJA IZBAČENA SA TAKMIČENJA, tu je i OBAVEŠTENJE!

Zabrinuti su!

Objavljeno: 17:41h

Svi su se pitali šta će biti sa Rusijom na Evroviziji ove godine, a sada je otkriveno da je Evropska radiodifuzna unija zabranila je Rusiji učešće na Pesmi Evrovizije 2022. godine.

Na zvaničnoj Tviter stranici Evrovizije sopšteno je da Rusija izbačena sa takmičenja.

1 / 6 Foto: Profimedia

Rečeno je da je razlog izbacivanja Rusije zbog zabrinutosti da bi uključivanje Rusije dovelo konkurenciju na "loši ugled". Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da nijedan ruski izvođač neće učestvovati na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije. Izvršni odbor EBU-a doneo je odluku na osnovu ranije današnje preporuke upravnog tela Pesme Evrovizije, Referentne grupe, na osnovu pravila događaja i vrednosti EBU-a.

- Preporuku Referentne grupe podržao je i televizijski komitet EBU-a. Odluka odražava zabrinutost da bi, u svetlu krize bez presedana u Ukrajini, uključivanje ruske prijave u ovogodišnje takmičenje dovelo do toga da konkurencija bude na lošem glasu.

- Pre donošenja ove odluke, EBU je odvojio vreme da se opširno konsultuje sa svojim članstvom. EBU je apolitična članica organizacija emitera posvećena održavanju vrednosti javnog servisa.

- Ostajemo posvećeni zaštiti vrednosti kulturnog takmičenja koje promoviše međunarodnu razmenu i razumevanje, okuplja publiku, slavi različitost kroz muziku i ujedinjuje Evropu na jednoj sceni.

Bonus video:

05:42

ESPRESO REAKCIJA: Evrovizija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.