"KOKOLO", "TI SI ŽELJA MOG ŽIVOTA" SU OBELEŽILE NJENU KARIJERU: Konačno možemo da vidimo PRVU PEVAČICU "MAGAZINA"!
Ljiljana, Foto: Facebook printscreen/Ljiljana Nikolovska

OVO NISTE ZNALI

"KOKOLO", "TI SI ŽELJA MOG ŽIVOTA" SU OBELEŽILE NJENU KARIJERU: Konačno možemo da vidimo PRVU PEVAČICU "MAGAZINA"!

Ljiljana je iz Hrvatske i Jugoslavije otišla početkom ratnih 1990-ih

Objavljeno:

Prva pevačica legendarne pop grupe Magazin, bila je Ljiljana Nikolovska (57), koju mnogi pamte po raskošnom vokalu ali i sjajnom izgledu.

Pevačica Magazina Nikolovska je bila u periodu od 1983. do 1990. Zajedno su snimili ukupno sedam albuma, a pesme u njenom izvođenju se pojavljuju i na brojnim kompilacijskim albumima.

Ljiljana je rođena u Splitu, a njeni roditelji Vera i Boro su poreklom makedonske nacionalnosti. Ljiljana je iz Hrvatske i Jugoslavije otišla početkom ratnih 1990-ih te danas živi u kalifornijskom gradu San Pedru u SAD-u.

Godine 1996. je za Kroacija Rekords snimila svoj debi solo album “Let”. O danima kada je krenula u “beli svet” kaže:

Ljiljana Nikolovska
foto: Printscreen/ Facebook/ LjiljanaNikolovska

“Čak i kad sam otišla, 1989., meni su prve tri godine koferi bili spakovani, ready to go za doći kući, međutim sticajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svog supruga, postala sam i mama tamo (u Americi)”.

Zadovoljna je i srećna žena kojoj ništa ne nedostaje. Kad se priseća razdoblja s Magazinom na njega gleda s pozitivnim osećanjima:

“Publika mi uvek nedostaje kao i dragi ljudi s posla!”

Pevačica već neko vreme vredno radi i snima nove pesme koje čekaju prve reakcije prijatelja i saradnika. Vodi miran, staložen život, ima veliki vrt, životinje.

Fanovi Magazina pamte je po pesmama “Tamara”, “Kokolo”, “Piši mi”, “Ti si želja mog života”, “Tri sam ti zime šaptala ime” i mnogim drugim.

Izuzetno je aktivna preko svojih Facebook profila, često komunicira sa obožavaocima, objavljuje svoje fotografije i sa svima aktivno razgovara i deli informacije.

1 / 3 Foto: Printscreen/ Facebook/ LjiljanaNikolovska

Bonus video:

00:17

Espreso čestitke: Vesna Rivas

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.