DAVNE 1979.GODINE JUGOSLOVENKE SU BIRALE NAJPOŽELJNIJEG MUŠKARCA: Titula je pripala jednom pevaču, LOMIO JE SRCA!
Foto: Profimedia

niste znali!

DAVNE 1979.GODINE JUGOSLOVENKE SU BIRALE NAJPOŽELJNIJEG MUŠKARCA: Titula je pripala jednom pevaču, LOMIO JE SRCA!

Magazin "Zdravo" je 1979. godine sproveo zanimljivu anketu gde su birali idelanog jugoslovenskog muškarca.

Objavljeno:

Tekst je objavljen u martu spomenute godine, a u onlajn formatu ga je objavio "Yugopapir". "Najčitaniji domaći tinejdžerski časopis 'Zdravo' došao je do kraja jedne zanimljive ankete. Vaša i naša velika nagradna akcija Biramo idealnog jugoslovenskog momka '79. je završena. Posle prebrojavanja glasova čitateljki, redosled je sledeći:

Vlado Kalember

Mirza Delibašić

Goran Bregović

Dušan Savić

Đorđe Balašević

Voja Brajović

Rade Zalad

Vlado Kalember
foto: printscreen

"Kako smo najavili, idealan momak kao nagradu dobija veliki i manji tiganj u trajno vlasništvo. Ostali kandidati koju su se plasirali između drugog i sedmog mesta dobijaju po jedno tiganjče", napisali su. Od nekoliko hiljada čitateljki koje su glasale za prvoplasiranog, čast da jedan dan bude gošća Vlade Kalembera u Zagrebu pripala je Gorici Nikolić iz Lazarevca. Dres Mirze Delibašića i njegova fotografija s autogramom pripali su Ljubici Stanovskoj iz Štipa. Košulju i fotografiju s posvetom Gorana Bregovića dobila je Liljana Kunić iz Beograda.

Vlado Kalember
foto: Dado Đilas

Vesni Vasić iz Kruševca je Dušan Savić poklonio omiljenu majicu i fotografiju s autogramom. Vinka Milinković iz Banje Luke glasala je za Đorđa Balaševića. Njoj je pripala Balaševićeva najdraža uspomena iz mladosti - vrat gitare na kojoj je naučio da svira. Naočare koje je Voja Brajović najradije nosio dobila je Ljiljana Lakić iz sela Roćevića kod Kozluka. Za Dušku Pavićević iz Petrovca na Moru, Rade Zalad odvojio je svoju najlepšu kravatu. "Svim finalistima i čitateljkama čestitamo na osvojenim nagradama", zaključeno je u tekstu.

1 / 5 Foto: Dado Đilas

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.