OVO NISMO ZNALI: Evo šta se krije iza ČUVENOG hita Snežane Đurišić koji se peva NA SVADBAMA, isplivali ŠOK detalji!
Snežana Đurišić, Foto: Youtubescreen

zanimljivo

OVO NISMO ZNALI: Evo šta se krije iza ČUVENOG hita Snežane Đurišić koji se peva NA SVADBAMA, isplivali ŠOK detalji!

Posle toliko godina otkriveno!

Objavljeno:

Numera „Kuće male krečene u belo”, donela je veliku popularnost pevačici Snežani Đurišić, i neizostavni je deo svakog slavlja a ova pesma prvobitno nije nosila taj naziv, a zanimljiva je i istorija kako je došao u ruke Đurišićeve.

1 / 4 Foto: Youtubescreen

– Ja i dan-danas ne znam ko je prvi snimio moju najslušaniju pesmu. Znam samo da sam je dao mom prijatelju Boži Laloviću, slepom harmonikašu iz našeg kraja, da popuni ploču za nekog pevača. Krajem 80-ih pesmu je snimio Dragiša Simić, jedan od nekoliko Simića iz valjevskog kraja, i to pod nazivom „Gunj i jelek, kaiš i opanci” – izjavio je jednom prilikom Milijan Rafajlović, pisac i kompozitor pesme.

Snežana Đurišić
foto: Damir Dervišagić

– Moj otac je govorio: „Četiri zida su ista i u Americi i u Mionici”. Eto, šta je sudbina! Sneža Đurišić je pesmu prvi put čula u Americi, tako joj se učinila još lepša. Doduše, kad je snimala, nije me ni pitala, a da jeste, ja bih joj dao oberučke. Kasnije mi rekla da joj žao što dugo nije znala čija je, a ja joj velim da je htela, znala bi – ispričao je Rafajlović.

Bonus video:

00:14

Espreso čestitke: Milica Dugalić

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.