MILENA DRAVIĆ UMALO IZBAČENA SA SNIMANJA: Pobesnela je, uzela je OVO iz tašne i GAĐALA novinarku!
Foto: Printscreen Youtube

hit

MILENA DRAVIĆ UMALO IZBAČENA SA SNIMANJA: Pobesnela je, uzela je OVO iz tašne i GAĐALA novinarku!

Igrala je u skoro svim partizanskim ratnim spektaklima i bila ponosna Jugoslovenka

Objavljeno:

Njena biografija je prebogata ulogama i nagradama. Snimila preko sto ostvarenja, te veliki broj televizijskih emisija, pozorišnih predstava. Imala je tri braka, a najsrećnija je bila u trećem sa Draganom Nikolićem, s kojim je provela četiri decenije zajedničkog života.

Legendarna filmska, televizijska o pozorišna glumica, rođena Beograđanka, Milena Dravić nije volela puno da govori o sebi. Rođena je 1940. godine, a sa 16 godina je imala svoju prvu glumačku ulogu.

Igrala je u skoro svim partizanskim ratnim spektaklima i bila ponosna Jugoslovenka. Koliko je imala jak patriotski naboj, možda najbolje ilustruje podatak da je prekinula intervju sa američkom novinarskom, jer joj je postavila neumesno i provokativno pitanje. Novinarka ju je pitala:

1 / 9 Foto: Printscreen Youtube

Bilo je to u Kanu, kada se sa ekipom filma "Misterije organizma" Dušana Makevejeva susrela sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono.

- Oduševljena u takvom društvu, dobijam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila sa migrenom, umesto odgovora, setila sam se tableta protiv migrene u vidu pilula. Izvadim ih iz tašne i gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska "Literatura gazeta" je napisala da sam se neprimereno ponašala.

Ovaj gest umalo ju je koštao i uloge u čuvenom filmu "Bitka na Sutjesci". Nikola Popović, direktor "Sutjeske" joj je saopštio da neće moći da igra u tom filmu.

- Godinu dana je prošlo, Dragan i ja smo na moru i ležim ti ja na plaži, vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: "Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu - sećala se svojevremeno slavna glumica.

Milena nas je napustila 14. oktobra 2018. godine.

Bonus video:

06:42

Espreso Twitter: Nada Macura

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.