IVANA ŽIGON I OPAKI KANCER DOJKE: Teška operacija je NEIZBEŽNA, dani koji su bili KO GODINE!
Foto: Printscreen/SputnjikSrbija

preteško

IVANA ŽIGON I OPAKI KANCER DOJKE: Teška operacija je NEIZBEŽNA, dani koji su bili KO GODINE!

Zdravlje Ivane Žigon svojevremeno bilo je ugroženo..

Objavljeno:

Zdravlje Ivane Žigon, bilo je veoma narušeno, kada je glumici dijagnostikovan opaki kancer dojke.

1 / 6 Foto: Printscreen/SputnjikSrbija

Lekari su Ivani saopštili loše vesti, te je nakon operacije prilikom koje joj je uklonjena dojka, glumica primala terapije koje su je odvele ka izlečenju.

- Tada sam imala 38 godina i prošao je dug period od terapije, a lekari nisu mislili da je to moguće posle tolikih terapija. Bio je veliki rizik i to se dogodilo pre 14 godina, nisam tada imala nikakvu dilemu. Sada imam i četiri unuke. Mi smo porodica. Nisu mene roditelji stigli da maze, jedna škola, muzička škola, druga škola. Nisu me roditelji previše mazili, jer sam od malena imala previše obaveza - rekla je Ivana svojevremeno u emisiji "Balkanskom ulicom", prenose domaći mediji.

Ivana Žigon
foto: Vladimir Šporčić

Iako su joj lekari govorili da je rizično da održi trudnoću, glumica je bila uporna u nameri da dobije dete, te je uspešno na svet donela sina Stevu 2006, kojeg je dobila sa nekadašnjim monahom Grigorijem Brkovićem. Tu trudnoću lekari su smatrali čudom, ali je Ivana uspela u svojoj nameri i ostvarila se kao majka, iako je imala tešku operaciju i bolest.

- Dvanaesti dan posle operacije igrala sam Nastasju Filipovnu u "Idiotu", na sceni Narodnog pozorišta. Tri sata sam plesala, glumila, smejala se, a u publici je sedeo i profesor koji me je operisao. I danas sam mu na svemu zahvalna. Zaljubljena sam u život. Tome me je tata naučio. On je preživeo logor Dahau i sa četrnaest godina shvatio koliko vrede zdravlje i sloboda. Nije priznavao bolest, niti je to meni dozvolio- rekla je glumica jednom prilikom, prenosi “Alo” .

Podsetimo, sina koji je ime dobio po dedi, doajenu našeg glumišta Stevi Žigonu, Ivana je rodila kada je imala 38 godina. I to je bila vest vredna pažnje, ujedno i podstrek za mnoge žene koje su prethodno imale zdravstvene probleme, da ne odustanu od roditeljstva. Naime, Ivana se u svojim ranim dvadesetim godinama susrela sa kancerom dojke i nije verovala da će ikada osetiti čari majčinstva. Ipak, sudbina je bila na njenoj strani.

Ivana Žigon, Grigorije Brković
foto: Dragana Udovičić

Ivana i Grigorije razveli su se 2011. godine, o čemu je ona pričala za „Gloriju“:

‒ Iako smo se Grigorije i ja rastali pre nekoliko godina, mi smo, zahvaljujući sinu, i dalje porodica. Griša je sve bolji otac. Sada ima svoj teniski klub u Vinči i Stevo tamo uživa sa puno omladine. Perfektan je u svemu čemu ga je otac naučio, od fudbala do šaha. Polako se navikavam na ulogu majke iz drugog plana, tata je u ovim godinama najvažniji.

Bonus video:

00:08

Espreso čestitke: Monika Ivkić

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.