TAJNA PESME "KAD ZAMIRIŠU JORGOVANI" ČIJA SLAVA NIKADA NEĆE PRESTATI! Znate li kako je nastao legendarni dvojac?!
Foto: youtubescreen

otkriveno!

TAJNA PESME "KAD ZAMIRIŠU JORGOVANI" ČIJA SLAVA NIKADA NEĆE PRESTATI! Znate li kako je nastao legendarni dvojac?!

Godinama nije niko znao!

Objavljeno:

Duet Dina Merlina i Vesne Zmijanac jedan je od najvećih hitova bivše Jugoslavije i nakon više od 30 godina otkako je objavljen. Naravno, u pitanju je pesma "Kad zamirišu jorgovani", koja je mnogima omiljenima, a malo je poznato kako je uopšte došlo do saradnje između Vesne Zmijanac i Dina Merlina.

U to vreme Merlin je bila bosanskohercegovačka grupa, koja je trajala u razdoblju od 1985. do 1990. godine. Grupu su osnovali Mensur Lutkica i Dino Dervišhalidović (danas poznat kako Dino Merlin).

Vesna Zmijanac, Dino Merlin
foto: Printscreen

Godine 1988. grupa nije snimila nijedan studijski album, ali su snimili pesmu „Kad zamirišu jorgovani“ u duetu sa Vesnom Zmijanac, za koju su snimili čak različita spota.

"Do dueta je došlo nakon neuspešnog trećeg albuma. Dobio sam ideju da snimim duet, ali nisam znao s kim. I dok sam razgovarao s menadžerom u jednom lokalu o tome, kolega mi je dobacio: Vesna Zmijanac! Odmah smo se spakovali, krenuli u Beograd i upali u studio gde je Vesna snimala ploču. Nakon prvog slušanja, Vesna je odlučila da snimi ovaj duet", ispričao je Dino Merlin u jednom intervjuu.

1 / 5 Foto: youtubescreen

Pesma "Kad zamirišu jorgovani" je osamdesetih bila ubedljivo jedan od najvećih hitova na prostoru tadašnje Jugoslavije. Objavljena je na Vesninom albumu "Istina", koji je prodat u rekordnih 900.000 primeraka.

Bonus video:

06:07

MAJA U ESPRESO MODNOJ POLICIJI NIKADA BRUTALNIJA! Patosirala Filipa i Janjuša, Marijanu Zonjić UKOPALA! Kakav HAOS

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.