BIO JE NAJBOLJI FRAJER BIVŠE JUGOSLAVIJE, PESMA KOJU I DANAS PEVATE JE NJEGOVA LIČNA KARTA: Znate ga po NADIMKU
Saša Lošić Loša, Foto: Prinstcreen/Instagram

SLIKA IZ MLADOSTI

BIO JE NAJBOLJI FRAJER BIVŠE JUGOSLAVIJE, PESMA KOJU I DANAS PEVATE JE NJEGOVA LIČNA KARTA: Znate ga po NADIMKU

Pevač će zauvek ostati upamćen po svom zaštitnom znaku, ali i hitovima koji se ne zaboravljaju

Objavljeno: 14:43h

Grupa “Plavi orkestrar” žarila je i palila rok scenom stare Jugoslavije, a njen frontmen i pevač Saša Lošić Loša osvajao je srce devojaka i nizao hitove, jedan za drugim.

Još u srednjoj školi, Loša je počeo da se bavi muzikom, kada je i osnovao grupu ” Ševin orkestar”, koja je kasnije modifikovala ime i postala jedna od vodećih grupa u Jugoslaviji osamdesetih.

Koliko je “Plavi orkestar” na čelu sa Lošom bio popularan, govori i činjenica da su prodali četiri miliona ploča i imao 2.500 koncerata širom sveta.

Loša je bio upečatljiv po dugoj kosi i svojoj kapi, koja mu je i dalje zaštitni znak, s obzirom da nikada nije nastupio bez ista.

Pesma “Bolje biti pijan nego star” njihov je zaštitni znak, a bez pesme “Suada” nije se mogla zamisliti nijedna maturska ekskurzija, žurka, niti slavlje.

Za vreme rata, Loša se preselio jedno vreme u Ljubljanu, gde je radio kao dizajner i marketiški stručnjak, da bi se posle rata vratio u rodno Sarajevo, gde je opet obnovio grupu “Plavi orkestar”.

Na slici u nastavku teksta pogledajte kako je nekada izgledao pevač grupe “Plavi orkestar”, pa sami zaključite koliko se promenio do danas:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.