POTRESNO PISMO ĆERKE MERIME NJEGOMIR ĆE SE PREPRIČAVATI! Satkano od bola i patnje, muk nakon DIRLJIVIH REČI! (FOTO)
Foto: Ana Paunković

tuga

POTRESNO PISMO ĆERKE MERIME NJEGOMIR ĆE SE PREPRIČAVATI! Satkano od bola i patnje, muk nakon DIRLJIVIH REČI! (FOTO)

Pročitano pismo ćerke Merime Njegomir na komemoraciji.

Objavljeno:

Na komemoraciji Merimi Njegomir, koja se danas održava u Kamenoj sali Radio Beograda, pročitano je pismo koje je pevačicina ćerka Jelena prošle godine napisala mami za rođendan.

- Ta reč "sila" pratila me je kroz snove i javu. Sila je bila tu dok je moja mama odrastala učeći šta je ljubav, bila je tu kroz sve mučne trenutke, kroz nemaštinu, oštru zimu, svaki udar i svaku suzu. Sila je bila tu kad je jednog dana moju mamu pronašla njena duša i vratila je na svoj put, kada je sa konobarske kecelje prešla na mikrofon, sila je bila tu dok je rađala četvoro dece - pisalo je u pismu koje je na komemoraciji pročitao novinar Aleksandar Gajišin.

Merima Njegomir
foto: Ana Paunković

- Možda su joj anđeli govorili "izdrži još malo", i da nije to ona mogla, ne bih mogla ni ja. I zato se ja klanjam svojoj mami, tu silu je i nama prenela kad nas je učila da se ljubav samo deljenjem umnožava. Mama, kad bi knjige o tebi pisale nijedna te ne bi bila dostojna. Hvala ti za najveći dar koji sam od tebe dobila, nema ništa vrednije od života - pisalo je u pomenutom pismu.

Podsetimo, Merima Njegomir preminula je u 69. godini nakon borbe sa rakom pankreasa. Merima je rođena 9. novembra 1953. godine u Beogradu. Živela je i radila u Beogradu. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

Merima Njegomir
foto: Kurir

Bonus video:

00:30

Aleksandar Gajsek govor

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.