ZAVRŠENA KOMEMORACIJA MERIMI NJEGOMIR! Ana Bekuta RASPLAKALA CELU SALU dirljivim govorom, TUGA RASPRŠTILA PRISUTNE!
Foto: Ana Paunković

POTRESNO

ZAVRŠENA KOMEMORACIJA MERIMI NJEGOMIR! Ana Bekuta RASPLAKALA CELU SALU dirljivim govorom, TUGA RASPRŠTILA PRISUTNE!

Merima Njegomir preminula je 20. novembra u 69. godini.

Objavljeno:

Komemoracija Merimi Njegomir održana je u 11 časova, u Kamenoj sali u zgradi Radio Beograda.

Počela je melodijom pesme "Jutros mi je ruža procvetala", a završila govorom Ane Bekute i melodijom čuvenog Meriminog hita "Zbog tebe".

1 / 14 Foto: Ana Paunković

Komemoraciji su prisustvovali članovi Merimine porodice, potom Olivera Kovačević, Bora Dugić, Snežana Đurišić, Ivan Milinković, Radiša Urošević, kompozitor Miša Mijatović, Čedomir Jovanović sa suprugom, Aleksandar Gajšek, Vera Matović, glumica Svetlana Ceca Bojković kao i pevačica i Merimina kuma Ana Bekuta, čiji partner Milutin Mrkonjić je trenutno u bolnici.

- Napustila nas je žena anđeoskog glasa, istaknuta umetnica Merima Njegomir - počela je obraćanje voditeljka Kristina Radenković, zamolivši potom za minutu ćutanja.

- Draga Merimina deco, rodbino, prijatelji, saradnici... U ime Radio-televizije Srbije upućujem saučešće. Draga Merima, gledam te i pitam ko li je otpevao najviše naših narodnih pesama. Pevala si na preko 20 svetskih jezika. Jednom si ušla u redakciju i rekla kako spremaš neke pesme na kineskom. Naravno da smo se smejali, a i ti si se smejala, i objašnjavala nam kako moramo da idemo u korak sa svetom. Svi jezici sveta su bili tvoji jezici. Nisi bila samo čuvar tradicije, već si je i iznova stvarala - rekla je Olivera Kovačević.

Merima Njegomir
foto: Ana Paunković

- Iznad svega, imala si dobar glas i bila si na dobrom glasu. Najlepše što sam čula je da imaš glas po kojem anđeli igraju po kristalu.

- I ti si otišla preko reda, pitamo se dokle toliko smrti i kakvo li slavlje Bog sprema... Nisam ti bila prijateljica, ali osećam kao da ispraćam prijatelja. Nisam ti bila rod, a osećam kao da sam zivela u tvojoj kući. Draga Merima, danas zbog tebe plačem i kad suza više nema, jer za mene si uvek bila vila. Neka ti je večna slava i hvala - kazala je Olivera.

Govor je održala i Merimina prijateljica, glumica Svetlana Bojković, ali i kuma Ana Bekuta.

- Osetila sam se napušteno... Znam da je to sebično reći, ali osetila sam se potpuno ostavljeno - rekla je Ana.

- Nikad u životu nisam dočekala jutro gledajući nečije snimke, čak ni svoje sopstvene... Bilo je toliko toga što sam propustila. Kad ti je takva pevačica prijatelj, propustiš da vidiš sjaj i raskoš na sceni. Sve u vezi s njim postaje nam normalno i blisko. Sad mi je žao što možda nisam dovoljno hvalila njeno držanje koje pripada manirima svetskih zvezda, žao mi je što joj nisam kao pravi obožavalac stalno ponavljala kakav glas ima, kako peva, kako izgleda na sceni, kako pripada svetskim pozornicama - dodala je Bekuta.

- Ja već danima plačem za sobom, jer ostajem bez nje... - jedva je izgovorila Ana, Merimina kuma.

Merima Njegomir
foto: Ana Paunković

Podsetimo, Merima Njegomir preminula je 20. novembra u 69. godini, u Beogradu.

Bonus video:

01:58

KOMEMORACIJA MERIMI NJEGOMIR: Ćerke briznule u PLAČ kada je krenula ova pesma NEUTEŠNI (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.