"AKO VERUJETE JEDNOJ ŽENI, OSTALE ĆE PROGOVORITI! "Danijela se zahvalila kolegama koje su se povukle zbog Lečića!
Danijela Štajnfeld, Foto: printscreen

hrabro

"AKO VERUJETE JEDNOJ ŽENI, OSTALE ĆE PROGOVORITI! "Danijela se zahvalila kolegama koje su se povukle zbog Lečića!

Štajnfeld se zahvalila kolegama koje su se povukle sa festivala

Objavljeno:

Glumica Danijela Štajnfeld zahvalila se kolegama i koleginicama koji su povukli svoje učešće na regionalnim Susretima pozorišta u Brčkom kada su saznali da je u žiriju Branislav Lečić, kojeg je optužila za silovanje.

Branislav Lečić
foto: ATA IMAGES

Štajnfeld se kratko obratila svojim pratiocima ističući važnost poteza svojih kolega.

„Ako verujete jednoj ženi, ostale će progovoriti. Ako progovore, naš će svet konačno biti na putu zaceljenja od nasilja normalizovanog nad nama ženama od vjeke vjekova. Hvala ekipi ‘Sedam Strahova’. Tri ova čina učiniše vas lučonošama usred mračnog tunela naše svakodnevnice“, napisala je glumica na Tviteru.

Podsetimo, prvo je ekipa predstave „64“ u režiji Alise Stojanović i produkciji pozorišta Atelje 212 iz Beograda povukla svoje učešće na festivalu, pošto je saznala da je glumac Branislav Lečić jedan od članova žirija. Potom su to isto učinili i Kokan Mladenović, reditelj predstave „Šindlerov lift“ i pisac Darko Cvijetić.

Sa druge strane, Branislav Lečić reagovao je danas rekavši da se trenutno vodi „najbrutalnija kampanja protiv njega“.

„Nakon svega, posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena“, naveo je između ostalog Lečić.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je u martu ove godine optužila glumca Branislava Lečića da ju je tokom 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Branislav Lečić
foto: Zorana Jevtić

Potom je i glumica Merima Isaković izjavila da ju je pre 43 godine, u vreme dok su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti, Lečić seksualno uznemiravao. Lečić je više puta demantovao optužbe, a Tužilaštvo je u julu 2021. godine donelo odluku da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 13. jula da „ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“. Mlada glumica je tada prokomentarisala da stiče utisak kao da tužilaštvo ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza za sudski postupak. Pravni tim Danijele Štajnfeld je, nakon odluke tužilaštva, podneo žalbu, ali je od ona odbijena od strane Apelacionog javnog tužioca.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Espreso/Nova S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.