BILA PRIMORANA DA BUDE SA SINOM KONTROVERZNOG PARA, KAŽU DA JU JE ZLOSTAVLJAO: Evo kako sad izgleda ČUDO OD DETETA
Foto: Print Screen Youtube/CBC Sports

au, čoveče!

BILA PRIMORANA DA BUDE SA SINOM KONTROVERZNOG PARA, KAŽU DA JU JE ZLOSTAVLJAO: Evo kako sad izgleda ČUDO OD DETETA

Imala je svu slavu ovog sveta, ali joj se život pretvorio u pravi pakao.

Objavljeno: 20:52h

Ona je petostruka olimpijska šampionka, dvostruka svetska, a devetostruka evropska prvakinja. Ona je Nađa Komaneči i pre 44 godine, postala je prva gimnastičarka koja je za nastup na Olimpijskim igrama dobila čistu desetku.

Imala je samo 14 godina te 1976. kada je na Igrama u Montrealu šokirala ne samo sudije, već zadivila i čitav svet svojim nastupima.

Naročito je bio impresivan onaj na dvovisinskom razboju, koji joj je i doneo najvišu moguću ocenu, prvu dvocifrenu u istoriji olimpijskih gimnastičkih nadmetanja!

Ipak, nije sve bajka u Nađinom životu. Imala je svu slavu ovog sveta, ali joj se život pretvorio u pravi pakao.

Njeni treneri bračni par Bela i Marta Karolji, prebegli su u SAD tokom jedne egzibicije 1981.godine. Tada je načinila grešku, vratila se u Rumuniju i do 1989. godine živela gotovo u kavezu uz konstantnu kontrolu države, odnosno bračnog para Čaušesku. Govorilo se čak da je bila i primorana da bude u vezi sa bahatim sinom Nikom Čaušeskuom, koji ju je maltretirao i seksualno zlostavljao.

NADA KOMENAČI
foto: Print Screen Youtube/CBC Sports

Čak ju je naterao na pobačaj. Saznao je za Nađinu vezu sa američkim glumcem Stefanom Biankom, kao i da je trudna sa njim te je poslao agente po njega. Nedvosmisleno su mu pripretili da se okane Nađe jer će ga ubiti.

Drugog dana Nađa je potajno pobacila. Ne samo to, nešto kasnije je pokušala i samoubistvo, iako za to danas tvrdi da je samo uzela pogrešnu čašu. Sve je nužno vodilo ka begu preko granice. U najstrožoj tajnosti, manje od mesec dana pre kolapsa komunističkog režima.

Ali ni tada nije išlo glatko. U SAD su je očekivao njen trener, Bela Karolj, ali mu se ona nije javljala. U zatočeništvu ju je držao Konstantin Panait, koji joj je omogućio beg iz Rumunije za 5.000 dolara.

Shvatio je da ima “zlatnu koku”, pa je intervjue i gostovanja po emisijama Nađe Komaneči naplaćivao i zaradio, kako se procenjuje, oko 200.000 dolara.

NADA KOMENAČI
foto: Print Screen Youtube/CBC Sports

I od njega je uspela da pobegne i pronađe dom u Montrealu. Zarađivala je za goli život reklamirajući opremu za gimnastiku i aerobik, a neretko i donji veš. Nije bilo lako, ali je bilo bolje nego da je zatvorena i zarobljena u Rumuniji.

Nađa danas ima 58 godina i američko državljanstvo. Sa suprugom, takođe bivšim asom Bartom, otvorila je privatnu gimnastičku školu, a i dalje njih dvoje rado zajedno učestvuju na revijalnim takmičenjima i zarađeni novac daju u dobrotvorne svrhe.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.