ISPUNJENA VELIKA ŽELJA MARKA ŽIVIĆA! Želeo je da to ima zauvek kao uspomenu: "Zamolio sam ih da kad jednog dana..."
Foto: Youtube/printskreen

tuga

ISPUNJENA VELIKA ŽELJA MARKA ŽIVIĆA! Želeo je da to ima zauvek kao uspomenu: "Zamolio sam ih da kad jednog dana..."

Glumac Marko Živić sahranjen je 19. oktobra na Novom groblju u Beogradu.

Objavljeno:

Glumac Marko Živić sahranjen je 19. oktobra na Novom groblju u Beogradu. Prethodno je održana komemoracija ovom velikom umetniku u Beogradskom dramskom pozorištu.

Marko Živić
foto: Aleksandra Čolić

Između ostalih, na komemoraciji je govorio i upravnik BDP-a Jug Radivojević.

Mi smo Marku kostim iz predstave 'Let iznad kukavičjeg gnezda' položili u njegov sanduk. 27. i 28. avgusta Marko je odigrao svoje poslednje dve predstave, naravno 'Let iznad kukavičjeg gnezda' u velikom stilu pred hiljadu ljudi, ovacijama je pozdravljena predstava kao i on zbog te uloge koju je maestralno igrao", rekao je Radivojević.

Ovaj simbolični čin je na neki način i ostvarenje velike želje Marka Živića da zauvek ima kostim sa te predstave. On je davno, u jednom televizijskom gostovanju, pričao o tome.

Marko Živić
foto: Youtube/printskreen

"Preponosan sam na ovu ulogu, divna ekipa. Ovo je jedini kostim koji ću odneti kući. Izuzetno sam vezan za gospodina Martinija jer je to čovek oličenje većine ljudi koji danas žive svoje živote a život ide pored njih. On je jako tužan čovek suštinski. Zamolio sam upravu da kada se ta predstava skine sa repertoara da otkupim kostim i da ga imam uvek u mom ormaru kao podsećanje na jedan divan život koji sam živeo 150 predstava", rekao je Živić tada u emisiji "Balkanskom ulicom."

Marko Živić je rođen u Kruševcu 4. aprila 1972. godine, završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Novom Sadu. Veliki uspeh postigao je u pozorištu i na filmu. Neke od najznačajnijih predstava u kojima je igrao su svakako "Let iznad kukavičijeg gnezda", "Sviraj to ponovo Sem", "Ne igraj na Engleze", "Kad su cvetale tikve"....

Živić je preminuo 14. oktobra od posledica koronavirusa.

Bonus video:

12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.